Antoan Grizman (©Reuters)
Antoan Grizman (©Reuters)

Grizman posle 6:0 protiv Seltika: To se zove poštovanje

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.11.23. | 08:50

“Igramo do kraja, nećemo da im guramo loptu kroz noge”, kaže prvotimac Atletika

Atletiko se razgoropadio. Defanzivna mašina Dijega Simeonea ove sezone igra sasvim drugačiji fudbal. U prvenstvu je dala vše golova i od Reala i od Barselone – ne doduše i od Đirone – a u četvrtom kolu Lige šampiona umuvala je i šest komada Seltiku i sada je veoma blizu osmine finala Lige šampiona.

Čijenica je da su se i Škoti ponudili posle isključenja Dajzena Maede već u 23. minutu posle čega su Jorgandžije dale pet golova i slavile s ukupnih 6:0. Ništa sporno, kaže dvostruki strelac Antoan Grizman. Naprotiv, odraz poštovanja.“To je poštovanje. Kada pokušavaš da igraš, uradiš koliko je moguće, a ne da se glupiraš, proturaš im kroz noge i takve stvari. Moraš da nastaviš da igraš kao da je 0:0. Rezervisti su to uradili sjajno, Anhelito Korea je bio odličan, mora da nastavi ovako, jer već u subotu imamo važnu utakmicu”, mirno odgovara Grizman prebacujući fokus na okršaj sa Viljarealom.

Izabrane vesti

Ovaj sa Seltikom pamtiće navijači pošto je Atletikova rekordna pobeda u Ligi šampiona. Igrači ga verovato i neće pamtiti, toliko je jednostavno bilo.

Mada, jednostavno izgleda i nešto povučenija igra Grizmana, koji je protiv Seltika bio smešten u vezi i uglavnom operisao po levoj strani terena. Prinudna uloga, brzo se igrač inteligentan poputa Antoana prilagodio. Kaže: učio je gledajući TV.

Na kraju, to je mesto na kome moraš da kradeš lopte, asistiraš, da prinosiš loptu… Sve što treba da uradim – tu sam. Da li napad, da li veza, radim ono što bi trebalo da se radi. Učim gledajući mnogo fudbala na TV-u. Sve što treba za klub i Čola… Moraš da učiš. Pokupiš neke trikove ostalih igrača. Uvek možeš da budeš bolji”.

Imao je Atletiko i sreće da Grizman prvi gol postigne već u šestom minutu. Ili to baš nije sreća?

Do sada nas je taj ulazak u utakmice malo usporavao. Pričali smo o tome u svlačionici, ali na kraju moraš da izađeš na teren i to pokažeš. To smo danas i uradili. Njihovo isključenje nam je dalo prednost, veći mir u glavi, ali moramo da nastavimo”, završio je Grizman.



tagovi

Antoan GrizmanAtletiko MadridSeltikLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara