Antoan Grizman (©Reuters)
Antoan Grizman (©Reuters)

Grizmanovo pomračenje

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.06.20. | 10:41

Francuz tokom utakmice protiv Bilbaa još jednom izazvao sumnju javnosti...

Od momenta kada dobila rekordnih 222.000.000 evra za Nejmarov transfer u Pari Sen Žermen, Barselona je napravila više kardinalnih grešaka na transfer pijaci, nego što je pogodila sa pojačanjima. Filipe Kutinjo od 160.000.000 evra nikada nije našao svoje mesto u timu, Usman Dembele od 145.000.000 evra je stalno povređen, a možda najveće razočaranje za sve na stadionu Kamp Nou je slučaj 120.000.000 evra plaćenog Antoana Grizmana.

Dok se šampionska trka tek zahuktava, u Barseloni vlada tiha jeza zbog toga što Grizman gotovo da nema nikakav uticaj na igru... Primera radi, otkako se Primera vratila, Francuz je odigrao samo jednu celu utakmicu – protiv Leganesa. Starter je bio protiv Majorke, ali je zamenjen u 57. minutu. U remiju sa Seviljom bio je na klupi i odigrao svega 11 završnih minuta susreta. Na jučerašnjem meču protiv Bilbaa skupio je jedva 65 minuta. Grizman preživljava svojevrsno pomračenje koje bi moglo da najavi sumrak karijere...

Izabrane vesti

Koliko je situacija ozbiljan potvrđuje i to da je poslednji put mrežu zatresao još pre pandemije virusa korona, u prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv Napolija 25. marta. Iako važan pogodak za sprovođenje klupskih namera da se ode što dalje u elitnom takmičenju, sveukupni doprinos i uloga francuskog napadača za koga je iskeširano 120.000.000 evra suviše je mala i gotovo nebitna. Čak ni u Primeri Grizman ne uspeva da ostavi jači utisak. Poslednji gol je upisao 15. februara, a od tada je prošlo sedam kola! Kritičari fudbalskih dešavanja na Iberijskom poluostrvu tvrde da je od svega najgore to što Grizman ne pokazuje nikakvu želju da se ozbiljnije uključi u Barseloninu igru i popravi utisak.

U momentu kada je sezona prekinuta nekadašnja vedeta madridskog Atletika priznala je da će pauza dobro doći zbog “fizičke i psihičke iscrpljenosti“. Međutim, deluje kao da je Grizman i dalje na istim talasnim dužinama, kao da sezona nije bila pauzirana tri meseca.

Protiv Atletika u utorak uveče imao je samo jedan pokušaj ka golu, 35 kontakta s loptom i čak 14 izgubljenih poseda. Više od polovine situacija u kojima je dobio loptu bila su dodavanja od Đordija Albe. Na sve to, njegova hemija sa partnerima u napadu je slaba ili nepostojeća. Luis Suarez mu je dodao loptu samo jednom, a zajedno su proveli 65 minuta na terenu.

Primera radi, Ansu Fati je za nekoliko minuta na terenu uputio dva šuta ka golu Bilbaa. Povratak Luisa Suareza i dobro uklapanje Martina Brajtvajta u sistem prete da Grizmana potpuno izbace iz startne postave. Mada, teško da bi u Barseloni dopustili da im još jedna megalomanska investicija tako propadne...

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Antoan Grizman

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara