Marko Grujić (©Reuters)
Marko Grujić (©Reuters)

Grujić protiv drugoligaša juri triplu krunu

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.07.22. | 14:56

Superkup Portugalije: Porto veliki favorit u Aveiru protiv Tondele

Porto je osvojio duplu krunu prošle sezone, a večeras (21.45) na neutalnom terenu u Aveiru ima šansu i za treći trofej. Rival u Superkupu Portugalije je Tondela. Fudbalski savez ove zemlje je potvrdio da su sve ulaznice rasprodate, pa se očekuje lek ambijent u ovom gradu, domaćinu predigre novog sezone u ovoj državi na Iberijskom poluostrvu.

Ova dva tima su se sasala u maju u finalu Kupa Portugalije. Porto je očekivano slavio sa 3:1. Biće ovo dobra uvertira za Zmajeve pred start Primeire. Tondela je bila u borbi za trofej, ali je u poreklom šampionata ispala u drugu ligu. Bila je pretposlednja u Primeiri sa samo 28 bodova na 34 utakmice.

Izabrane vesti

Za Porto igraće srpski reprezentativac Marko Grujić. On je najavljen od starta meča. U napadu se golovi očekuju od Iranca Medija Taremija, a pomagaće mu Evanilson i Otavio.

21.45: (1,15) Porto (7,75) Tondela (18.00)

Zmajevi misle na budućnost, pa su i Palmeirasa doveli jednog od najtalentovnajih Brazilaca, napadača Gabrijela Verona. Posle ispadanja u drugi rang, Tondela je ostala bez najboljeg igrača Salvadorea Agrea, koj je potpisao dvogodišnji ugovor sa Boavistom. Napad gostiju predvodiće Karioka Danijel dos Anjos.

Prošle sezone Porto je sva tri puta dobio današnjeg rivala, dva puta u prvenstvu i jednom u finalu kupa, uz gol-razliku 10:2. Čak šest od tih 10 golova delo je Iranca Taremija koji je na svakom meču bar jednom zatresao mrežu Tondele. Kvota u Mozzartu na duplu pobedu Porta je 2,00.

SUPERKUP PORTUGALIJE (JEDAN MEČ, NEUTRALNI TEREN – AVEIRO)

Subota

21.45: (1,15) Porto (7,75) Tondela (18.00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Superkup PortugalaPortoTondelaMarko GrujićMedi Taremi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara