(©Starsport)
(©Starsport)

Gudelj: Fudbalski smo mnogo bolji od Mađara

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.23. | 12:50

“Nama pritisak dobro dođe”, smeje se defanzivac Orlova

Četiri duela u poslednje četiri godine: Mađarska ne zna za poraz u Srbiji, a Srbija ne zna za poraz u Mađarskoj.

Niko ne bi imao ništa protiv da se takav trend nastavi i u subotu veče kada će Orlovi gostovati severnim komšijama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. I remi bi približio pulene selektora Dragana Stojkovića plasmanu na šampionat kontinenta.

Izabrane vesti

Nemanja Gudelj čvrsto veruje da će se Srbija neporažena vratiti iz Budimpešte, jer poručuje – bolji smo od Mađara.

Biće drugačija utakmica nego u Beogradu. U prošlom meču nismo bili na našem nivou u prvom poluvremenu, dok smo u drugom odigrali odlično i tako bi trebalo da uđemo u ovaj što sledi. Pogotovo moramo da pokažemo borbenost i želju na terenu. Mislim da smo fudbalski bolji od Mađara, imamo mnogo kvalitetan tim, igrače u velikim klubovima, sada je sve do nas. Bitno je da izađemo na teren da pokažemo volju za pobedom, ostalo će doći na svoje”, smatra Gudelj.

Pritisak koje nosi naredne dve utakmice kod Gudelja izazivaju – osmeh.

“Mislim da nam taj pritisak odgovara. Nama to dobro dođe, to smo i ranije pokazivali. Selektor je rekao da su mu potrebni ratnici za ove dve utakmice i sasvim je u pravu. Mi smo u mentalnom smislu spremni za “rat”.

Posle dva primljena gola protiv Mađara ponovo su se aktivirale kritike usmene ka srpskoj odbrani.

“Kritika će uvek biti, ali nama odbranu ne čine tri-četiri igrača, nego se branimo sa svih 11. Pa, ako ima kritika, onda je to za ceo tim. Ali, smatram da je to sad nebitno, nego da mi izađemo na teren kao ratnici, da pokažemo volju, onda će i kvalitet doći do izražaja”.

A, Gudelj je spreman da odgovori na sve zadatke, gde god da ga selektor “gurne”.

"Poznajem dobro pozicije i zadnjeg veznog, što sam tokom karijere više igrao, kao i štopera, što sam uglavnom u poslednje vreme. Na treneru je da odluči gde ću da igram, tu gde budem potreban, a jedino što znam je da ću dati sve od sebe, da probam da odradim posao koji se zahteva”, poručuje Nemanja Gudelj.


tagovi

Nemanja Gudeljfudbalska reprezentacija SrbijeFudbalska reprezentacija MađarskeKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara