Nil Mopej (©Reuters)
Nil Mopej (©Reuters)

Gudison proključao posle Mopejovog projektila i proslavio prvu pobedu u sezoni (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.09.22. | 17:14

Francuski napadač probio led u novom klubu

Fudbaleri Evertona su konačno upisali pobedu. Zakasnili su sa pojačanjima, poterao ih je maler sa povredama, pa su u prvih šest kola osvojili četiri boda. Doduše, posle trijumfa nad Vest Hemom mogu puleni Frenka Lamparda da se pohvale sa pet mečeva u nizu bez poraza - 1:0.

Gol odluke na Gudisonu pao je u 53. minutu, kada je novajlija iz Brajtona Nil Mopej sjajno reagovao na ivici kaznenog prostora. Napadački je opalio po lopti čim mu se ukazala prilika i poslao projektil u mrežu Čekićara. Pao je Karamelama kamen sa srca, ali odahnuo je i Francuz. Prekinuo je post od 12 utakmica bez pogotka (najduži u karijeri).

Izabrane vesti

Počeo je Lampardov tim da dobija obrise. Novi štoperski tandem Konor Koudi - Džejms Tarkovski izgleda sve bolje, mladi vezista Amadu Onana deluje sigurnije iz meča u meč, a proradio je i Mopej. Everton je tako 13. posle sedam utakmica sa sedam bodova, dok su Čekićari ostali prvi ispod crte sa tri boda manje (peti poraz).

Nove muke za Dejvida Mojesa. Imao je njegov tim prilika da izbegne poraz, ali nije ih iskoristio. Skupo plaćeni Italijan Đanluka Skamaka (36.000.000 evra bez bonusa) još nije proradio, pa Vest Hem ima samo tri postignuta gola na sedam utakmica... O nemoći londonske ekipe pred protivničkim golom najbolje govori izraz lica škotskog stručnjaka posle kornera koji je Said Benrama poslao u spoljni deo mreže... Valjda je hteo da iznenadi Asmira Begovića direktnim šutem u bliži ugao, ali je ostao kratak.

U smiraj prvog poluvremena je Kurt Zuma mogao da probije led, ali je Begović zaustavio njegov pokušaj glavom sa desetak metara. Otišlo se na odmor bez golova, da bi posle osam minuta igre u nastavku Mopej probušio mrežu iza Lukaša Fabijanskog.

Od tog trenutka je gost bio bolji. Everton je povremeno uspeo da pripreti, kao recimo u 65. minutu kad aje Demeraj Grej posle sjajnog solo prodora tukao pored desne stative. Na drugoj strani najbolju priliku je u 74. minutu imao Benrama. Tek što je ušao na teren oprobao je udarac sa ivice kaznenog prostora - i pogodio stativu! Desetak minuta kasnije je Begović ukrotio pokušaj Maksvela Kornea koji je i u 89. minutu bio u prilici, ali ga je u poslednji čas zaustavila odbrana Karamela.

Poslednju šansu da svom timu obezbedi bod propustio je Džerod Bouven kada je u trećem minutu nadoknade vrlo dobro šutirao, ali se Begović istakao odličnom intervencijom i pokazao da je idealna zamena za Džordana Pikforda.


PREMIJER LIGA – 8. KOLO

Petak

Aston Vila - Sautempton 1:0 (1:0)

/Remzi 41/

Notingem Forest - Fulam 2:3 (1:0)

/Avonji 11, O Brajen 77 - Tete 54, Palinja 57, Rid 60/

Subota

Vulverhempton - Mančester Siti 0:3 (0:2)

/Griliš 1, Haland 16, Foden 69/

Njukasl - Bornmut 1:1 (0:0)

/Isak 67p - Biling 62/

Totenhem - Lester 6:2 (2:2)

/Kejn 8, Dajer 21, Bentakur 47, Son 73, 84, 87 - Tilmans 6p, Medison 41/

Nedelja

Brentford - Arsenal 0:3 (0:2)

/Saliba 18, Žezus 27, Vieira 49/

Everton - Vest Hem 1:0 (0:0)

/Mopej 53/

Odloženo

Brajton – Kristal Palas

Mančester Junajted - Lids

Čelsi - Liverpul



tagovi

Nil MopeVest HemEvertonFrenk LampardDejvid MojesPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara