Gvardiola kvari idilu Serđiju Robertu i zove ga da dođe u Siti

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.08.20. | 12:51

Igrač je srećan u Barseloni, ali...

Mančester Siti nastoji da ovog leta u svoje redove dovede Serđija Roberta. Prema pisanju katalonskog Sporta, Đozep Gvardiola je preko kluba obavestio Barselonu o svom interesovanju za igrača, ali će to biti težak posao, s obzirom da je polivalentni igrač srećan na Nou Kampu i ima ugovor do leta 2022. godine.

Roberto (28) je u Baarseloni debitovao upravo kod Gvardiole 2010. godine i zajedno su tokom dve godine saradnje osvojili Ligu šampiona, Primeru, Kup kralja, Superkup Evrope i Svetsko prvenstvo za klubove. Može se reći da je Roberto igrač po idealnim merama katalonskog stratega, pošto može da pokrije više pozicija u timu. Konkretno, u Mančester Sitiju bi igrao na poziciji desnog beka i bio konkurencija Kajlu Vokeru, ali bi po potrebi mogao da se nađe i u manevru gde vrlo često igra u Barseloni.

Izabrane vesti

Mundo Deportivo je prošlog meseca pisao drugačije, odnosno da je Roberto spreman da razmisli o saradnji sa bivšim trenerom. Ali i tada je bilo jasno da bi njegov eventualni odlazak mogao da donese dosta problema Barseloni, pogotovo u slučaju prodaje Nelsona Semeda, što bi značilo da je Roberto jedina preostala opcija za desni bok.

U međuvremenu, Žorž Mendeš je stopirao bilo kakve pregovore oko prudužetka saradnje za Semeda uveren da će pronaći ponudu koju Katalonci neći da odbije. Verovalo se da bi tu ponudu mogao da donese upravo Siti, ali Englezi žele Roberta. Čitava zavrzlama bi mogla da se završi kroz nekoliko nedelja.


tagovi

Serđi RobertoLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara