Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Gvardiola mislio na revanš u Madridu, Siti iz vazduha sačuvao prvo mesto (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.04.22. | 20:29

Šampion Engleske bez ikakvih problema slavio na Eland Roudu

Ista meta, isto odstojanje. Nema promene u vrhu premijerligaške tabele ni posle 34 odigrane utakmice. Na minimalnu pobedu Liverpula na Sent Džejms Parku, Mančester Siti je odgovorio rutinskim i ubedljivim trijumfom nad Lidsom na Eland Roudu u poslednjem meču subotnjeg programa i vratio se na prvo mesto – 4:0 (1:0).

Četiri kola pre kraja šampionske trke Siti je i dalje prvi sa 83 boda, dok Liverpul ima jedan manje, što nam garantuje još jedan uzbudljiv finiš dva daleko najbolja tima na Ostrvu poslednjih godina. Misle na Etihadu i na gol-razliku, pa su zaostatak za Redsima u tom pogledu smanjili na samo jedan gol, iako je do pre samo dva kola ekipa Jirgena Klopa imala za sedam pogodaka bolji gol količnik.

Izabrane vesti

Nije Siti u prvom meču polufinala Lige šampiona protiv Real Madrida stekao zalihu kakvu je prikazanom igrom zaslužio, zbog čega je morao da misli na revanš u sredu na Santijago Bernabeu. Iz tog razloga je Pep Gvardiola na klupi ostavio Kevina de Brujnea, Bernarda Silvu i Rijada Mareza, trojicu svojih verovatno tehnički najnadarenijih igrača.

Bez njih trojice na terenu, Siti jednostavno nije isti. Imao je inicijativu, na šta će najbolje ukazati posed lopte (61%) i broj udaraca (19), ali falili su oni Marezovi driblinzi i finte, Silvina zavlžlačenja između linija i pre svega De Brujneove lopte na navođenje koje donose stopostotnu šansu ni iz čega. Takvih na Eland Roudu Siti nije imao, makar ne dok nije načeo rivala.

Ipak, nisu Građani dugo držali svoje navijače u neizvesnosti, jer, kao pravi šampionski tim, kada im plan A nije upalio, osmislili su rezervni. Do pobede u Zapadnom Jorkširu mančesterski tim je stigao "iz vazduha" i time pokazao da ume i kada lopta nije na zemlji. Svoj dan imao je Fil Foden, "organizator" Sitijeve žurke na Eland Roudu. Prvi gol namestio je Rodriju (njegov gol na drugoj uzastopnoj utakmici) iz slobodnog udarca u uvodnoj fazi meča, na startu nastavka je posle njegovog cenrputa iz kornera Ruben Dijaš spustio loptu za Nejtana Akea, a idealno popodne upotpunio je još jednom asistencijom u kontri iz 78. minuta kada je pravovremenim dodavanjem uposlio Gabrijela Žezusa.

Brazilac, nemilosrdan otkako su se pojavile glasine o odlasku iz kluba, pogodio je šesti put na poslednje tri utakmice u svim takmičenjima i još jednom pokazao Gvardioli da zaslužuje svoje mesto u svlačionici Sitija. Trešnjicu na vrh torte stavio je njegov sunarodnik Fernandinjo snažnim i preciznim udarcem sa distance u nadoknadi meča.

Lids je tek nešto ranije prvi put ozbiljni pripretio, Danijel Džejms je minut pre kraja regularnog dela praktično savladao Edersona, ali je Žoao Kanselo reagovao na gol-liniji i svom kolegi među stativama sačuvao "klin šit". Platu je minut kasnije "zaradio" i sam Ederson, pošto je skinuo zicer Janiku Gerhartu u situaciji jedan na jedan.

Do tada Paunovi nisu pokazivali nameru da se nadigravaju, jer znao je Džesi Marš kako je prošao njegov prethodnik Marselo Bijelsa kada je u prvom delu sezone prošao isto (0:7). "Tukli" su fudbaleri Lidsa gostujuće igrače, igrali konstatno na granici faula (u prvom poluvremenu napravili čak 9) što je dovelo do toga da prvo poluvreme u dva puta navrata bude prekidano zbog asistencija medicinskih timova. Branili su se gosti niskim blokom sve dok su imali aktivan rezultat, ali im nije previše pomoglo. Ni Marš na kraju nije prošao mnogo bolje od Bijelse.

PREMIJER LIGA – 35. KOLO

Subota

Njukasl - Liverpul 0:1 (0:1)

/Keita 19/

Aston Vila - Norič 2:0 (1:0)

/Votkins 41, Ings 90+3/

Sautempton - Kristal Palas 1:2 (1:0)

/Romeu 9 - Eze 60, Zaha 90+2/

Votford - Barnli 1:2 (1:0)

/Tarkovski 8ag - Kork 83, Braunhil 86/

Vulverhempton - Brajton 0:3 (0:2)

/Mak Alister 42pen, Trosar 70, Bisuma 86/

Lids - Mančester Siti 0:4 (0:1)

/Rodri 13, Ake 54, Žezus 78, Fernandinjo 90+3/

Nedelja

15.00: (5,10) Everton (3,60) Čelsi (1,80)

15.00: (1,42) Totenhem (4,50) Lester (7,75)

17.30: (4,80) Vest Hem (3,70) Arsenal (1,83)

Ponedeljak

21.00: (1,75) Mančester junajted (3,70) Brentford (5,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester SitiLids JunajtedPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara