Gvardiola i Haland (©Reuters)
Gvardiola i Haland (©Reuters)

Gvardiola na terenu "ribao" Halanda zbog promašaja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.10.23. | 20:06

U svlačionicu su, ipak, otišli zagrljeni...

Dominirao je Siti, a posebno Erling Haland u još jednom mančesterskom derbiju sa Junajtedom. Pobedom 3:0 potvrdio je glavnu reč u gradu i zadržao korak sa Totenhemom, Arsenalom i Liverpulom, a posrnulog velikana ostavio daleko iza. Biće čudo ukoliko Junajted uspe da se umeša u borbe za titulu...

Sa dva gola i asistencijom norveški golgeter nastavio je da pruža fantastične partije u svetlo plavom dresu, a izgleda da je posebno motivisan kada igra gradski derbi. Štaviše, brojke kažu da bi Erling Haland uskoro mogao da postane apsolutni vladan Mančestera. Trenutno je to Rajang Gigs sa zbirno 13 golova i asistencija u 29 nastupa, dok je Haland stigao do osam, ali u samo tri utakmice. Isti učinak ima i Serhio Aguero iz 13 nastupa, a ispred su pored Velšanina još Vejn Runi (9 u 21 utakmici) i Erik Kantona (10/6).

Izabrane vesti

Mogao je Halandov učinak da bude još bolji posle večerašnjeg okršaja, ali ga je u tome sprečio Andre Onana sa dve fantastične intervencije u uvodnim minutima utakmice i nadoknadi prvog dela, ali i još dve u drugom poluvremenu.

Kako neku od tih situacija nije pretvorio u gol interesovalo je i Pepa Gvardiolu koji je imao zanimljiv razgovor sa svojim golgeterom pred brojnim posmatračima. Nakon što su pozdravili svoje navijače po završetku utakmice i šetali ka svlačionici, trener je podsetio Norvežanina na pomenute šanse i rekao mu kako je trebalo da reaguje. Ne deluje da se Haland u potpunosti složio sa njim, ali svakako su u svlačionicu otišli zagrljeni.

"Bila je to neverovatna odbrana pred poluvreme. Imao je i neke sjajne reakcije u drugom delu. Ćušnuo sam loptu, ali ju je odbranio glavom. Tako je kako je, važno je da smo pobedili, tako da me promašaji ne interesuju", izjavio je Haland posle utakmice.



tagovi

Mančester SitiPep GvardiolaErling Haland

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara