Pep Gvardiola (©Reuters)
Pep Gvardiola (©Reuters)

Gvardiola ne dozvoljava euforiju: Sve može za dan da se promeni

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.03.21. | 00:34

Španac preskočio Murinja po broju pobeda

Prošao je Mančester siti u četvrtfinale Lige šampiona i ostvario pobedu koja može da se gleda iz više uglova.

Prvo, zvuči pomalo bizarno da je napadački trener kakav je Pep Gvardiola napravio – defanzivni zid. Siti je ponovo pobedio Menhengladbah bez primljenog gola (2:0), to mu je sedma utakmica zaredom i bolji skor ostvario je samo Arsenal u sezoni 2005/06, kada je na osam utakmica sačuvao mrežu.

Izabrane vesti

Dalje, Gvardiola je trijumfom nad Nemcima preskočio Žozea Murinja po broju pobeda u Ligi šampiona. Špancu je ovo bila 82. i sad ima jednu više od Portugalca.

Sve to na stranu, Pep nije ludovao posle meča, već je insistirao na tome da nema prostora za euforiju, iako Siti ima fenomenalno prolazno vreme kroz sezonu.

Bilo je dobro, malo ćemo proslaviti. Sve je kako treba, ali sve može da se promeni za jedan dan. Ide reprezentativna pauza, ne možemo da znamo u kakvom će se stanju igrači vratiti. Posle toga nam slede Lester, pa Liga šampiona, Lids, pa opet Liga šampiona. Ko zna šta će se sve izdešavati”, oprezan je Gvardiola.

Siti je još jedne sezone stigao do četvrtfinala, ali mu pod Pepovom komandom uporno izmiče polufinale. Nova šansa je pred vratima.

U fudbalu ako zaslužiš da prođeš dalje – proći ćeš. Nisam zabrinut zbog polufinala. Treba da se razmišlja o tome kako da se pobedi, a ne šta te čeka. Jedina stvar o kojoj brinem je Everton (subota, FA Kup), ništa više od toga”.

A, opet, ne može menadžer Građana da ne pohvali fudbalere, koji igraju izuzetnu sezonu.

Impresioniran sam i oduševljen našim igračima. U Premijer ligi imaju 14 bodova više od drugog, u finalu smo Karabao kupa, u četvrtfinalu Lige šampiona i borićemo se za polufinale FA kupa. Imamo obavezu da probamo sve da osvojimo”, poručio je Gvardiola.

Sada ima 82 pobede u Ligi šampiona, sledeća meta je Arsen Venger, koji je skupio 86. 


tagovi

Pep GvardiolaMančester SitiLiga šampiona

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara