©Reuters
©Reuters

Gvardiola ne voli da odlaže posao, Siti protiv Jang Bojsa overava osminu finala

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.11.23. | 11:05

Građani imaju priliku da 11. put uzastopno overe plasman u nokaut fazu elitnog takmičenja

Crvenoj zvezdi je pored učinka u meču s Lajpcigom podjednako važno i da Mančester Siti rutinski obavi posao protiv Jang Bojsa i sa novom pobedom zvanično overi plasman u osminu finala Lige šampiona, pošto bi u tom slučaju ekipa Baraka Bahara bila u prilici da 28. novembra u Bernu u direktnom okršaju sa švajcarskim šampionom praktično odlučuje o trećem mestu i evropskom proleću.

Ekipa Rafaela Vikija je u dobrom raspoloženju doputovala u Mančester, pošto je pobedom nad Vinterturom (1:4) u prošlom kolu zvanično preuzela prvo mesto u domaćem prvenstvu. Ipak, samo raspoloženje joj neće biti dovoljno za pozitivan rezultat na Etihadu, pošto je šampion Evrope ušao u pravu formu, vezao četiri pobede u svim takmičenjima i demonstrirao silu u prethodna dva prvenstvena kola protiv Mančester Junajteda (3:0) i Bornmuta (6:1). Dakle, sve osim sigurne pobede ekipe Đozepa Gvardiole smatralo bi se prvorazrednom senzacijom.

Izabrane vesti

Siti ima priliku da 11. put uzastopno overi plasman u nokaut fazu elitnog takmičenja. Gvardiola ne voli da odlaže poslove, već će sigurnom igrom želeti da overi plasman u osminu finala, nakon čega će juriti prvo mesto u grupi.

"Taj učinak je neverovatan. Moramo da pokušamo da završimo posao. Dugi niz godina obezbediti plasman u osminu finala predstavlja veliki uspeh za klub. Pokušaćemo da budemo mirni i da se dobro pripremimo za utakmicu. Gledao sam utakmicu u Švajcarskoj, mnogo smo se mučili pri rezultatu 1:1. Stvarali su nam probleme iza leđa. Moramo da popravimo neke stvari, jer nismo dobro prošli u prvoj utakmici. Nadamo se da možemo da završimo posao", rekao je Gvardiola.

Svi dosadašnji mečevi u Grupi G bili su prilično efikasni, na svakom su pala po četiri gola i na svakom su oba tima postizala golove, pa se može reći da ova grupa spada u red atraktivnijih u ovogodišnjoj Ligi šampiona.

Erling Haland je neizvestan zbog povrede skočnog zgloba, što bi moglo da olakša posao odbrani Jang Bojsa, ali daleko od toga da bi to u nekoj drastičnijoj meri povećalo šanse Švajcarcima na Etihadu.

"Pre svega, nikada ne želim da se igrač povredi. Ja sam bivši fudbaler, pa se nadam da nije zaista povređen. Sa druge strane, ne mogu da kontrolišem koga protivnički trener stavlja na teren. Ako Haland ne igra, biće neki drugi veoma dobar igrač na terenu. Ne želim oko toga previše da trošim energiju. Više sam fokusiran na nas, da sa pravim načinom razmišljanja uđemo u ovu utakmicu", rekao je šef struke Jang Bojsa, Rafael Viki.

Švajcarci su svesni težine i minimalnih šansi za pozitivan rezultat u Mančesteru, mada im zvezdu vodilju predstavlja pobeda koju je 2018. godine u revanšu osmine finala ostvario Bazel, pobedivši na Etihadu sa 2:1. Trener je tada bio upravo Rafael Viki, iako njegovom timu nije to slavlje nije bilo dovoljno da nadoknadi 2:5 sa Sent Jakob Parka.

"Mislim da je najvažnije u fudbalu verovati da je sve moguće, da u jednoj utakmici možete da pobedite najbolje ekipe. Mnogi timovi su to pokazali i ja sam mogao to da doživim pre pet godina. Mislim da to moramo da prenesemo na ekipu", rekao je Viki.

MANČESTER SITI - JANG BOJS (21.00, AP2)

Stadion: Etihad

Kapacitet: 53.400

Sudija: Nikola Ricoli (Italija)

MAN. SITI (3-4-3): Ederson - Akanđi, Dijas, Gvardiol - Voker, Rodri, Luis, Griliš - Doku, Alvares, Foden.

JANG BOJS (4-3-3): Račopi - Blum, Kamara, Benito, Garsija - Monteiro, Lauper, Nijase - Ugrinić, Iten, Elija.

GRUPA G:

21.00: (6,10) Crvena zvezda (4,10) RB Lajpcig (1,65)

21.00: (1,10) Man. Siti (13,0) Jang Bojs (25,0)



tagovi

Jang BojsPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara