Gvardiola opet kupuje beka

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.06.19. | 16:13

U PSV-u čupaju kosu - PSŽ nudio 25.000.000, moraju da ga prodaju Sitiju za 12.000.000

Otkako je došao u Mančester Siti Pep Gvardiola muku muči s bekovima. Uložio je grdne novce na renoviranje zadnje linije, ali zbog učestalih povreda (pre svih Benžamana Mendija koji je za dve godine u klubu odigfrao svega 17 utakmica) gotovo redovno morao je da na bekovske pozicije gura igrače poput Zinčenka i Delfa, klasične veziste.  

Da bi predupredio slične problema u narednoj sezoni španski stručnjak rešio je da aktivira povratnu klauzulu i vrati u svoje vlasništvo 22-godišnjeg levog spoljneg iz PSV Ajndhovena, zemljaka Hoze Anhela Esmorisa Tasendea, poznatijeg po nadimku Anhelinjo

Izabrane vesti

Građani su prošlog leta prodali ovog momka PSV-u za 5.500.000 evra i tom prilikom ubacili klauzulu po kojoj mogu da ga vrate za 12.000.000. Ispostaviće se da je to bio odličan posao, jer Anhelinjo je za godinu dana u Holandiji potpuno sazreo, odigrao je zaista izvanredno i privukao pažnju mnogih klubova, poput Arsenala, Pari Sen Žermena, Napolija, Dortmunda... Pojedine informacije čak govore da je na andresu tima iz Ajndhovena stigla ponuda Parižana teška 25.000.000 evra, međutim po klauzuli iz ugovora sa Sitijem PSV je tog momenta morao da o tome obavesti Engleze i Gvardiola je izgleda doneo odluku da aktivira povratnu klauzulu. 

Anhelinjo je u Mančester stigao još 2013. kao junior. Kasnije je išao na pozajmice u Njujork Siti, Đironu, Majorku i Bredu, da bi se u PSV konačno skrasio. Zapravo, delovalo je da se skrasio, ali eto, izgleda da sledi nova selidba. 

Tokopm prošle sezone Anhelinjo je odigrao ukupno 43 utakmice za holandskog viceprvaka, postigao je jedan gol i podelio 12 asistencija. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara