Mančester siti (©Reuters)
Mančester siti (©Reuters)

Gvardiola: Ostao bih u Sitiju i da sud nije skinuo kaznu

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.07.20. | 16:47

„Odluka suda u Lozani je dobra za fudbal“, kaže menadžer Sitija

Kada je UEFA donela odluku da kazni Mančester siti izbacivanjem iz evropskih kupova na dve godine, mnogima je prva reakcija bila „Ode Gvardiola“.

Tvrdio je Španac da se to neće desiti, jer je verovao da kazna da padne pred sudom u Lozani, što se na kraju i desilo. Danas kada je jasno da će Siti ostati član Lige šampiona i u narednoj sezoni, Gvardiola poručuje da ne bi napustio klub ni da je odluka suda bila drugačija.

Izabrane vesti

Moja situacija je potpuno jasna. Nije bitno da li smo u Ligi šampiona ili ne ili smo u Ligi 2, gde su mnogi sugerisali da bi trebalo da nas izbace. Ja bih svakako ostao u Sitiju. Možda sad posle svega ovoga ostanem i koju godinu duže“, kaže Gvardiola.

Dok je Jirgen Klop malo uzdržano prokomentarisao da je nepravda što je skinuta Sitiju kazna, Žoze Murinjo nije imao dlaku na jeziku. Poručio je da je to skandal i sramota. Pep je imao odgovor na to.

Žoze i drugi treneri bi trebalo da znaju da smo mi, u stvari, oštećena strana. Nama bi trebalo drugi da se izvinu. Da smo uradili nešto pogrešno, prihvatili bismo kazne UEFA i CAS. Ne očekujemo da nas Liverpul, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Vulvsi i drugi brane. Ali, možemo mi sami sebe da branimo. Imali smo pravo na to, jer smo smatrali da je sve što smo radili ispravno“.

Odluku suda u Lozani Španac je dočekao sa oduševljenjem.

Sud čine trojica nezavisnih sudija. Njihova odluka je dobar dan za fudbal, jer smo sve radili kao ostali klubovi širom Evrope. Naša reputacija je ukaljana, drugi su nas optuživali i osuđivali istovremeno, pretpostavka nevinosti nije postojala. Bilo bi lepo da dobijemo izvinjenje“, poručio je Pep Gvardiola.


tagovi

Pep GvardiolaMančester SitiPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara