Pep Gvardiola (Foto: Reuters)
Pep Gvardiola (Foto: Reuters)

Gvardiola ponovo u ratu sa Premijer ligom: Hvala što igramo u subotu, a ne u nedelju ili ponedeljak

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.23. | 06:17

“Hvala puno“, ironičan je bio trener Mančester Sitija

Već neko vreme Pep Gvardiola vodi “rat“ sa PRemijer ligom. Poslednji put bio je nezadovoljan što Mančester Siti uoči revanša sa Realom u polufinalu Lige šampiona zbog Evrovizije ima dan manje za odmor od madridskog kluba, a problem sa rasporedom ima i na startu nove takmičarske godine. Govoreći o osvajanju Superkupa Evrope koji su njegovi izabranici osvojili pobedom nad Seviljom, španski stručnjak nije mogao a da se ne dotakne i činjenice da će šampion Engleske već u subotu morati ponovo na teren.

Siti u drugom kolu Premijer lige na Etihadu dočekuje Njukasl u subotu uveče, što se Gvardioli nimalo ne dopada. S obzirom na to da Građani sredinom naredne nedelje nemaju nikakvu utakmicu, bilo je prostora da prvenstvenu utakmicu odigraju u nedelju ili u idealnom slučaju u ponedeljak kada ima drugih mečeva na programu, ali je TNT Sports, emiter koji je prenosio i meč Superkupa Evrope, odlučio da se lopta na Etihadu zakotrlja u subotu.

Izabrane vesti

"Hvala Premijer ligi što nas je pustila da igramo u subotu, a ne u nedelju ili ponedeljak. Hvala puno", bio je sarkastičan španski stručnjak na konferenciji posle pobede nad Seviljom.

Pobede koju neće on i njegovi izabranici neće moći da proslave, jer – nemaju vremena za slavlje.

"Sutra ćemo biti još srećniji nego danas, jer ćemo se oporaviti, ali nećemo popiti ni kap alkohola. Potrebno je da se oporavimo koliko god je moguće. Zaista sam srećan što smo osvojili ovaj trofej. Sada nam nedostaje samo još jedan kako bismo zatvorili krug i pokupili sve trofeje, što bi moglo da se dogodi u decembru kada ćemo u Saudijskoj Arabiji igrati Svetsko klupsko prvenstvo. Zaista, zaista sam srećan", istakao je Gvardiola.

Kada je Siti proslavljao trofej Lige šampiona, Džek Griliš bio je u centru pažnje. Međutim, krilni fudbaler tvrdi da mu se neće ponoviti isto ovog puta.

"Neeee, treba zabraniti to ha-ha-ha. Otići ćemo kući, pojesti neku dobru hranu i odmarati. Imamo sledeću utakmicu za... Koji je danas dan? Za tri dana! Odmor, a onda se vraćamo Premijer ligi", istakao je Griliš.


tagovi

Mančester SitiPremijer ligaPep GvardiolaDžek Griliš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara