Ašraf Hakimi (©Reuters)
Ašraf Hakimi (©Reuters)

Gvardiolina mašinerija može biti još ubitačnija: Siti želi Hakimija

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.06.23. | 15:19

Kajl Voker i Žoao Kaselo izvesno napuštaju Mančester Siti, a zamena bi mogao da bude ultra-ofanzivni desni bek Pari Sen Žermena

Pokazao je Mančester Siti u minuloj sezoni koliko moćnim timom raspolaže. Čitave takmičarske godine tračao je šampionsku trku sa Arsenalom koji je na kraju pretekao, osvojio FA kup i prvi put u klupskoj istoriji osvoji Ligu šampiona. Zaokružio je triplu krunu preko minhenskog Bajerna, Real Madrida, a zatim i Intera.

Premoćan tim neverovatne dubine koristio je Pep Gvardiola za režiju najupečatljivije sezone u istoriji Građana, a taj tim može da bude još moćniji. Ako ne verujete, informacija španske Marke da Siti planira napad na Ašrafa Hakimija pomoći će vam da poverujete.

Izabrane vesti

Suočava se prvak Evrope sa nekolicinom odlazaka koji će svakako boleti poput Ilkaja Gundogana u Barselonu, Bernarda Silve u Saudijsku Arabiju, te Kajla Vokera. Ali istovremeno radi na tome da se pomenuti rastanci ne osete. Iako još nikoga nije zvanično potpisao, Siti je na pragu transfera Matea Kovačića, odbranu želi da ojača najperspektivnijim štoperom današnjice Joškom Gvardiolom, ali i Hakimijem. Uz Tea Ernandeza i Alfonsa Dejvisa, izvesno najofanzivnijim bekom na planeti.

Kako budućnost Kajla Vokera, a Žoaa Kansela svakako nije na Etihadu, pozicija desnog beka jedna je od najdeficitarnijih u taboru šampiona Engleske. Na tom mestu ostao bi samo 18-godišnji Riko Luis kojem Gvardiola jeste davao šansu u minuloj sezoni, ali svestan je španski stručnjak da je još rano da tako odgovoran zadatak poveri tinejdžeru tokom čitave godine.

Sa Marokancem Siti bi dobio novu notu napadačke oštrine, a Erling Haland još jednog saigrača koji bi ga hranio loptama. Setimo se poslednje Hakimijeve sezone u Dortmudu i jedine u Interu kada je bio jedan od ključnih igrača prilikom osvajanja Skudeta. U obe je isporučio po 10 prvenstvenih asistencija.

Usledio je veliki transfer u Pari Sen Žermen vredan 68.000.000 evra, ali na Parku Prinčeva Hakimi nije zadržao nivo iz Intera iako je pružao kvalitetna izdanja. Ugovor do 2026. godine sa Parižanima sugeriše da će biti izuzetno skupa akvizicija, ali Sitiju je novac ne predstavlja problem. Teoretski, mogao bi šampionu Francuske da ponudi i Žoaa Kansea uz određenu doplatu budući da su Portugalac i Marokanac bekovi vrlo sličnih karakteristika s tim što Kanselo ima 29, a Hakimi 24 godine.


tagovi

Mančester SitiPari Sen ŽermenLetnji prelazni rok 2023Ašraf Hakimi

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara