Kalum Hadson Odoi i Frenk Lampard (©Reuters)
Kalum Hadson Odoi i Frenk Lampard (©Reuters)

Hadson Odoi opet ljut i nezadovoljan, Lampard ga opominje da mora još da radi

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.07.20. | 18:30

Nova frka u Čelsiju

Zbog Kaluma Hadson Odojija Čelsi bukvalno nema mira. Taman što se zaboravila frka koja je trajala više od šest meseci zbog jednog od najtalentovanijih engleskih fudbalera svoje generacije, na Stamford Bridžu nastala je nova frka - Hadson Odoi je ponovo nezadovoljan!

Problem identičan kao i prošli put - slaba minutaža i gotovo nikakva bitna uloga u prvom timu. Problem koji je bio aktuelan u trenerskom mandatu Mauricija Sarija u Zapadnom Londonu prenelo se i na sadašnji rad Frenka Lamparda koji sada mora da nađe rešenje kako Čelsi ne bi izgubio momka kojem predviđaju blistavu budućnost.

Izabrane vesti

Pre nešto manje od godinu dana Čelsi je ugasio požar tako što je svom izdanku dao ugovor vredan 155.000 evra nedeljno sa bonusima, odnosno ukupno preko 8.000.000 evra godišnje – ukupno 40.000.000 evra za pet sezona –, ali izgleda da je to bila samo privremena mera, jer je Hadson Odoi ponovo nesrećan. Istina, on je dobio znatno manji prostor za igru od prestanka restriktivnih mera, ali je isto tako propustio uvodne tri utakmice zbog povrede koju je zaradio tokom mini-priprema za novu sezonu.

Hadson Odoi je od povratka fudbala na veliku scenu upisao svega 48 minuta na četiri utakmice, od čega tek 38 minuta u tri meča Premijer lige. Pre dva dana odigrao je poslednjih 10 minuta u pobedi nad Mančester junajtedom za prolaz u finale FA kupa.

Dok Hadson Odoi diže pritisak svima u klubu, Frenk Lampard ga opominje da mora da ostane nogama na zemlji i nastavi dobro da radi kako bi postao standardni prvotimac.

“Mora da radi još mnogo kako bi postao TOP klasa. On trenira dobro, pogotovo u poslednjih desetak dana i ostavio je dobar utisak u poslednje dve utakmice. Njegov talenat i potencijal nisu sporni“, kaže Lampard i nastavlja:

“Nisam osetio frustraciju kod njega zbog toga što ne igra, ali uvek očekujem od svojih igrača želju da igraju još više. Ja sam taj koji bira tim za svaku utakmicu, na osnovu toga kako rade na svakom treningu i šta mogu da donesu timu. Takav tretman imaju svi igrači“.

Kalum Hadson Odoi (©Reuters)Kalum Hadson Odoi (©Reuters)

Iako je Hadson Odoi nesrećan zbog male minutaže, ljudi iz bliskog okruženja tvrde da mladi krilni ofanzivac uživa u radu sa Frenkom Lampardom, a pogotovo s njegovim pomoćnikom Džodijem Morisom, s kojim ima blisku saradnju još iz vremena u klupskoj akademiji.

Podsetimo, Hadson Odoi je prošle godine digao veliku prašinu jer je želeo da ode iz Čelsija u minhenski Bajern za 40.000.000 evra. Čelsi je u jednom trenutku spustio rampu na njegov transfer i rizikovao da ostane bez centa obeštećenja, pošto je uveliko bio u poslednjoj godini ugovora. Ipak, rizičan potez se tada isplatio, jer je Hadson Odoi u septembru potpisao petogodišnji ugovor.

Jedan od razloga zašto je njegova minutaža limitirana jesu njegove konstantne povrede. Samo u sezoni na izmaku propustio je deset utakmica zbog sitnih povreda i problema, a uz to je imao i problem sa vlastima jer je uhapšen zbog sumnji da je maltretirao neimenovanu manekenku. 

Osim toga, na njegovoj poziciji na levom boku poslednjih meseci eksplodirao je Kristijan Pulišić, zbog čega je Hadson Odoi dobar deo utakmica mora da igra na desnom krilu, koje mu manje odgovara. 

Videćemo kako će Čelsi rešiti ovaj problem...



tagovi

Kalum Hadson OdoiFrenk Lampard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara