Navijači Hajduka (©Reuters)
Navijači Hajduka (©Reuters)

Hajduk bez Kalinića u Varaždinu

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.07.22. | 13:38

Hrvatska 1: Posle dve nedelje, Splićani opet igraju takmičarsku utakmicu. Misli usmerene ka dolasku Gimaraisa u četvrtak na Poljud

Dve nedelje je Hajduk bez takmičarske utakmice. Meč prethodnog kola protiv Rijeke je odložen, a Spllićani večeras (21.00) gostuju u Varaždin povratniku u najbolje društvo u trećem kolu šampionata Hrvatske. Splićanima će u mislima da bude meč protiv portugalske Vitorija Gimarais u prvom duelu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije. Oba hrvatska kluba, Osijek i Rijeka, ispali su u prethodnoj rundi.

Trenera Hajduka Valdasa Dambrauskasa ne raduje odlaganja utakmica na startu sezone.

Izabrane vesti

"Dve nedelje bez utakmica su previše s obzirom na vremenske prilike. Jedva čekamo utakmicu u Varaždinu. Treba da uhvatiti ritam, a za to nam fale mečevi svake nedelje. Odigrali smo u ovom razdoblju dve prijateljske utakmice, protiv Posušja i Solina. Rezultat u njima nije bitan. Možemo reći da su to bile četiri utakmice s obzirom da su igrali četiri različite postave. Bilo je dobrih, ali i loših stvari. To su bile trening utakmice, a pre jedne od njih odradili smo i jak jutarnji trening“, rekao je Litvanac, prenosi portal germanijak.hr.

Dambrauskas zbog povrede ne može računati na Nikolu Kalinića i Marka Fosatija, dok bi ostatak tima trebalo da bude spreman za gostovanje u Varaždinu. Splićanima su ove sezone ambicije usmerene na iskorak u Evropi. Najviše se očekuje od Marka Livaja koji bi trebalo da predvodi napad osvajača Kupa Hrvatske, dok je Krovinović zadužen za kreacije na sredini terena. Povratnik u društvo najboljih ima dvojicu bivših hajdukovaca, Šega i Teklića.

21.00: (7,50) Varaždin (4,40) Hajduk (1,45)

Varaždin i Hajduk su se poslednji susreli početkom godine u prijateljskom susretu na Poljudu kad su Splićani slavili s 4:2. U sezoni pre ispadanja u niži rang, slavili su Varaždinci jednom, dok je Hajduk upisao tri pobede.

HRVATSKA 1 - 3. KOLO

Petak

Šibenik – Lokomotiva Z. 2:1 (1:0)

/Čop 38, Matić 74 – Kulenović 83pen/

Dinamo Z. - Istra 4:1 (2:0)

/Oršić 11, B. Šutalo 32, Bockaj 80, Emreli 88 – Bakrar 84/

Subota

21.00: (7,50) Varaždin (4,40) Hajduk (1,45)

Nedelja

18.55: (1,50) Osijek (4,10) Slaven (7,00)

21.00: (1,95) Rijeka (3,50) Gorica (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hajduk SplitVaraždinHNLHrvatskaHrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara