(©Hajduk.hr twitter)
(©Hajduk.hr twitter)

Hajduk čeka Lokomotivu: Tramecanijev debi na Poljudu i povratak Žaira

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.01.21. | 08:44

Italijanski strateg najavio je da će Brazilac protiv Zagrepčana krenuti od starta

Debitovao je Paolo Tramecani na klupi splitskog Hajduka pobedom na gostovanju Šibeniku, drugo nije bilo tako uspešno. Maksimir je progutao Splićane, a Mislav Oršić podelio lekcije koje su skupo koštale ekipu Hajduka. Posle dva gostovanja na red je došao Tramecanijev debi na Poljudu, a u 18. kolu hrvatskog prvenstva, Majstor s mora će se suočiti sa još jednim timom iz prestonice – Lokomotivom (19.10).

Duel dva tima koja imaju sezonu za zaborav. Hajduk je ostvario samo jedan trijumf na poslednjih pet utakmica, predvodnik je timova iz donjeg doma, dok vicešampion drži fenjer ove sezone. Lokomotiva je tokom leta ostala bez najboljih igrača. Lirim Kastrati i Marko Tolić, strelci po 11 ligaških pogodaka minule sezone, promenili su klub, ali ne i grad. Dobre igre nisu prošle ispod radara Modrima, dok je Mirto Uzuni u transferu vrednom 1.800.000 evra prešao u Ferencvaroš.

Izabrane vesti

Lokomotivu je pre mesec dana preuzeo Jerko Leko, ali tim iz Kranjčevićeve promena na klupi nije prodrmala. Pretrpela je Lokomotiva ubedljive poraze od Osijeka (0:3) i Šibenika (0:4) na startu prolećnog dela šampionata.

Paolo Tramecani nalazi se u fazi slaganja kockica. Isprobava Italijan različite mogućnosti, a uoči meča sa Lokomotivom na konferenciji za medije najavio je da će biti promena u startnoj postavi. Basel Žradi dobio je na Maksimiru treći žuti karton koji povlači suspenziju. U timu neće biti ni bugarskog štopera Kristijana Dimitrova, koji susret propušta zbog povrede, a na Poljudu neće istrčati ni David Čolina, pišu hrvatski mediji.

U poslednji čas Tramecanijev prvi izbor za levog beka doživeo je povredu na treningu, a mesto kraj leve aut-linije najverovatnije zauzeće Nihad Mujakić. Tokom jeseni Ivan Dolček je popunjavao poziciju levog beka, ali ga italijanski strateg vidi bliže golu i dodeljuje mu ofanzivniju ulogu.

„To što sam napravio neke rotacije ne znači da nisam zadovoljan sa nekim igračima. Nemamo vremena za trening, već nas čeka dosta utakmica, tako da su rotacije igrača normalne. Moramo verovati u sebe, iskoristiti stvari iz prošlosti kao lekciju da bismo ostvarili cilj. Treba da se koncentrišemo na sadašnjost. Da bismo ostvarili ciljeve za mene je važno da ostanemo ujedinjeni u dobrim i lošim trenucima“, rekao je Tramecani.

Brazilac Žairo bio je standardan tokom jeseni, nije se našao u konkurenciji za derbi sa Dinamom, a na gostovanju Šibeniku dobio je šansu tek u poslednjih 15 minuta. Počele su spekulacije da je krilni fudbaler na tankom ledu kod Tramecanija i da se neće naigrati ove polusezone.

„Nije bilo nikakvih problema s njim. Želim da igra bez pritiska, da pokaže kvalitet i da uživa u fudbalu. Juče je trenirao fantastično. Žairo će sutra igrati od prvog minuta. Dobar je momak, svi momci ga vole. Želim da mu pomognem da se vrati na pređašnji nivo“, stavio je Tramecani tačku na natpise.

Svestan je Tramecani da Lokomotivina pozicija na tabeli ne oslikava pravo stanje stvari i kvalitet Zagrepčana.

„Analizirali smo ih. Mislim da su dobra ekipa. Nećemo ih potceniti zbog lošijih rezultata. Sigurno ćemo tražiti i neka drugačija rešenja u odnosu na prethodne dve utakmice. Igrali smo protiv Dinama, najboljeg tima. Moramo se na isti način pripremiti i za utakmicu s Lokomotivom“, zaključio je Italijan.

Poslednji međusobni susret Hajduka i Lokomotive u Kranjčevićevoj obeležio je Mijo Caktaš. Kapiten Splićana postigao je sva gola i po ko zna koji put pogurao Hajduk do trijumfa.

HRVATSKA 1 - 18. KOLO

Subota

15.00: (1.25) Osijek (5.20) Istra (11.0)

17.05: (1.20) Dinamo (6.25) Šibenik (11.0)

19.10: (1.65) Hajduk (3.60) Lokomotiva (5.10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Lokomotiva ZagrebHajduk SplitHrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara