Igor Tudor, trener Hajduka (©Printscreen)
Igor Tudor, trener Hajduka (©Printscreen)

Hajduk drma trema, jer Lokosi vrebaju njihov kiks

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.06.20. | 12:00

Trener Bilih, Igor Tudor ima problema s kadrom pred gostovanje Gorici koju Splićani pamte kao gorkog domaćina

Kockice se na mišiće i sreću slažu na Poljudu… Naravno, Hajduk treba da bude zadovoljan pobedom nad Slaven Belupom, ali i da se u 32. kolu HNL-a zapita može li mirne duše u Velikoj Gorici od 21.05 da ustreli nova, tri jako bitna boda? Pogledamo li bodovima iz proteklog kruga u oči, ne smemo a da se ne zapitamo, kako bi Bili prošli, da je Mateus Lima, bivši igrač čačanskog Borca pogodio penal za Slaven Belupo u 90. minutu utakmice?

Jasno, situacija na tabeli po Bile bila bi nepovoljnija, jer Gorica je za njih gorak domaćin, koliko je i Lokomotiva odlučna da ulovi njihov kiks. Tradicija kaže da je ovo za Hajduk večito jalovo gostovanje, a sada je jako bitno, jer Igor Tudor eventualnom pobedom brani drugo mesto na tabeli od nasrtaja zagrebačke Lokomotive. Gde su tu Lokosi koji takođe imaju 54 boda, a danas u Kranjićevoj ulici dočekuju znatno tanji Varaždin? Pa, oni su izazivači, jer mogu gore, naravno u slučaju ponavljanja tradicijom podvučenog podbačaja Hajduka na gostovanju ekipi Gorice koju su prošli put propisno isprašili na Poljudu s ogromnih 6:0.

Izabrane vesti

Poslovično oprezni Igor Tudor pred polazak na put seća se svega, pa deluje prilično obazrivo. Plaši li se iznenađenja, jer mu se spisak pulena suzio, a kapiten izbrisan sa spiska?

“Za mene i igrače ova utakmica je pravi izazov, igramo protiv neugodnog protivnika bez nekoliko standardnih prvotimaca. Ali, rekao sam svima, stvari uvek možemo da gledamo na dva načina, pozitivno i negativno. Sve zavisi kako se pripremimo, a ja želim da igrači spremno dočekaju ovu utakmicu i prihvate je kao izazov u kojem mogu da pokažu svoje kvalitete”, izjavio je trener Hajduka, Igor Tudor na konferenciji za medije.

Međutim, njegov najveći probelem, svakako su tri žuta kartona, što znači da u protokolu neće biti kapiten Mijo Caktaš, Kristijan Dimitrov, dok su zbog povreda van stroja Stanko Jurić, Nihad Mujakić, Stefan Simić i tako dalje... Dakle, ima Tudor briga, mora da kombinuje sastav, što je Gorica makar do sada uredno umela da iskoristi kao domaćin.

Spremni ili ne Lokosi će vrebati svoju šansu, odnosno bodove protiv Varaždina za prkos Hajdukovom drugom mestu na tabeli. Obe ekipe su u zadnje četiri utakmice ostvarile pozitivne rezultate. Lokosi su pobedili Dinamo i Hajduk u Kranjčevićevoj, pa remizirali s Rijekom i Istrom u gostima. Varaždin je remizirao s Rijekom, a ima i tri pobede u nizu, protiv Hajduka, Istre i Inter Zaprešića. Međutim, Lokomotiva je tri puta, od čega jednom prijateljski dobijala Varaždin od novembra meseca, pa verujemo u ofanzivnu utakmicu domaćeg sastava koji izgara od želje za slavljem i novim bodovima.


tagovi

Hrvatska 1Igor TudorHajduk SplitVaraždinLokomotiva ZagrebGorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara