Hajduk izdržao pritisak pred 10.000 ljudi u Puli, Dinamo opet na minus devet (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 18:25

Rijeka prvi pratilac Splićana, uskoro novi derbi na Maksimiru

Hajduk pobednički i kroz Pulu! Šesta u nizu. Od neočekivanog poraza na Poljudu od Osijeka, četa Mislava Karoglana ne greši. Na vrućem gostovanju u Puli, pred skoro 10.000 ljudi, Bili su savladali Istru sa 2:0 i zadržali prednost u odnosu na Rijeku i Dinamo.

Nije Splićanima bilo lako, pre svega na psihološkom planu. Osim što su ih 'opterećivali' jučerašnji rezultati - pobede Riječana i Modrih - na umu je bila i neugodna novija tradicija, a ona je 'govorila': Istra ne zna za poraz od Hajduka više od godinu dana, odnosno četiri meča u nizu. U tom periodu Istrani su imali i jedan trijumf od 3:0, upravo na stadionu Aldo Drosina.

Izabrane vesti

Hajduk je danas na vreme poveo preko Emira Sahitija u 16. minutu, posle čega je sve bilo puno lakše za goste. Meč je mogao da bude odlučen u 65. minutu, kada je Marko Livaja zaobišao golmana Majkića i pucao, no Juri Jovu se isprečio na gol liniji.

Livaji je bilo suđeno da postavi konačan rezultat, tako da je u 90. minutu nakon igranja rukom rezerviste Luke Hujubera precizno gađao sa bele tačke - 0:2.

Hajduk je sada na 36 bodova, pet više od Rijeke i devet od šampiona Dinama, s tima da ovi prvi imaju utakmicu manje, a Zagrepčani čak dve. Lider idućeg vikenda igra kod kuće protiv Gorice, potom ide Lokomotivi, pa sledi derbi na Maksimiru.

Podsetimo, prva dva ligaška okršaja najvećih rivala ove sezone dobio je Hajduk - u Zagrebu 2:1, kod kuće 1:0.

Treba li pominjati da Bili titulu čekaju od 2005. godine?



tagovi

HNLHrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara