Valdas Dambrauskas (©Reuters)
Valdas Dambrauskas (©Reuters)

Hajduk nije odustao od titule, Dambrauskas se vraća u Veliku Goricu

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.02.22. | 10:41

Splićani će od 15 časova pokušati da zadrže korak za liderom Dinamom iz Zagreba

Svake godine, već dugo, u ovo vreme se spekuliše o krajnjim dometima Hajduka iz Splita. Može li do titule ili ne? U 2022. su Bili ušli sa pet bodova minusa u odnosu na lidera Dinamo Zagreb, a taj zaostatak bi mogli da smanje barem na jedan dan od 15 časova, kada će gostovati Gorici u 22. kolu hrvatskog šampionata.

Ekipom sada rukovodi litvanski strateg Valdas Dambrauskas, nekadašnji trener upravo Gorice i Ludogoreca. Njegovim dolaskom je porazlo i samopouzdanje Splićana, a nova godina je otvorena po planu – trijumfom nad Šibenikom sa 3:1.

Izabrane vesti

Hajduku sledi sada drugo uzastopno gostovanje, ali na stadionu koji Dambrauskas dobro poznaje. Od kako su Goričani ušli u elitni rang pre četiri sezone, na njihovom terenu ih je Hajduk savladao samo jednom, i to u 4. kolu ove sezone.

Idemo utakmicu po utakmicu, tri boda po tri boda. Ako tako bude onda će se stanje na lestvici za nas popraviti. Gorica je imala nesreće u nekim utakmicama u prvom delu sezone, igraju dobar fudbal i dobro su vođeni. Mi želimo pobedu, razmišljamo samo o tome kako do nje da dođemo“, kazao je Dambrauskas.

15.00: (4,40) Gorica (3,50) Hajduk Split (1,85)

Litvanac danas zbog suspenzije ne može da računa na Josipa Vukovića i Marka Fosatija. Takođe, zbog povrede u Veliku Goricu nije putovao ni Lukas Grgić.

S druge strane, domaćin je bez Tonija Fruka, ali su se zato u sastav vratili Krešimir Krzmanić i prvi golman Dominik Kotarski.

Splićani su u dobroj formi, u dobrom stanju, a pobeda u Šibeniku im je podigla samopouzdanje. Mi nismo planirali poraz u Puli, ali nismo više ni zaslužili. Protiv Hajduka moramo da igramo agresivno, da idemo na pobedu. Oni imaju Livaju koji je klasa za celu ligu, ali imaju i još dosta dobrih igrača koje moramo da pripazimo“, poručio je trener Gorice Krunoslav Rendulić.


tagovi

GoricaHajduk SplitHrvatska 1Valdas Dambrauskas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara