Hajduk za istoriju - preko Milana u finale Lige šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.04.23. | 20:22

Splićani protiv AZ Alkmara za najvažniji klupski trofej u juniorskoj konkurenciji

Još jedan istorijski rezultat za hrvatski fudbal! Doduše, ovoga puta nisu u pitanju seniori, već omladinci. Ali ponovo ide kapa dole komšijama. Jedna od najlepših sportskih priča ove godine jesu mladi fudbaleri splitskog Hajduka, koji su obezbedili plasman u finale UEFA Lige mladih timova, ili kako kolokvijalno nazivamo to takmičenje - juniorske Lige šampiona. Splićani su u sjajnom ambijentu u Cirihu tukli Milan sa 3:1 i za najznačajniji klupski trofej u omladinskom fudbalu boriće se protiv AZ Alkmara (ponedeljak, 18.00).

Jedan od najpopularnijih klubova bivše Jugoslavije godinama grca, knjiži debakl za debaklom na evropskoj sceni, šampion nije bio skoro 20 godina, ali u omladinskoj školi očito krije prave fudbalske bisere.

Izabrane vesti

Ti su momci ove sezone redom izbacivali Gabalu (Azerbejdžan), Apoloniju (Albanija), Šahtjor (Ukrajina), Mančester Siti (Engleska), Borusiju iz Dortmunda (Nemačka) i evo večeras italijanskog velikana Milan.

Ništa manje podvige nije napravio ni AZ Alkmar. Do polufinala u kom su na penale eliminisali lisabonski Sporting, Holanđani su došli preko Real Madrida i Barselone. U ranijoj fazi, što je posebno zanimljivo, takođe nakon boljeg izvođenja udaraca sa 11 metara, izbacili su i srpskog prvaka Crvenu zvezdu.

Junaci velikog Hajdukovog rezultata su Jero Vrcić, Rokas Puktaš i Šimun Hrgović kao strelci, odnosno dvostruki asistent Roko Brajković. Ova imenama van trenutno verovatno ne znače mnogo, ali vredi ih zapamtiti.

Milan je u većem delu utakmice bio dominantniji, imao veći posed i mnogo više udaraca ka golu. Splićani su se odlučili da čekaju šansu iz kontre i dočekali su je.

Vredi pomenuti i veoma dobrog golmana Bornu Buljana koji je u nekoliko situacija spasao siguran pogodak.

Sve je bilo rešeno u 78. minutu, kada je kapiten Rosonera Kubiš, do tada ponajbolji na terenu, napravio veliki kiks i predao loptu u noge Hrgoviću, a ovaj oberučke prihvatio poklon.

Injasio Abate odlučio se za čudan potez. Ostavio je na klupi najboljeg strelca svog tima Gabrijelea Alezija, pa se može reći da snosi deo odgovornosti za ovaj poraz.

Ali sve to ne umanjuje zaista veliki uspeh mladih Splićana.


tagovi

Liga šampiona mladih timovaHajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara