Stadion Gradski vrt u Osijeku (©Reuters)
Stadion Gradski vrt u Osijeku (©Reuters)

Hajdukov život bez Tudora, Erceg debituje za Osijek protiv bivšeg kluba

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.08.20. | 13:39

Splićani ostali bez trenera koji nastavlja karijeru kao Pirlov pomoćnik u Juventusu. Gosti oslabljeni povredama. Novi napadač stigao u Gradski vrt

Posle turbulentne sezone Hajduka, tek petog mesta, ali izborenim plasmanom u kvalifikacije za Ligu Evrope, u ovom šampionatu se očekivao neki novi, bolji Splićani, ali šok na startu. Trener Igor Tudor odlučio je da prihvati poziv Andrea Pirla i priključi se stručnom štabu Juventusa. Ekipa sa Poljuda dobila je obeštećenje od 450.000 evra.

Ekipu će u nastavku sezone da predvodi Hari Vukas. U stručnom štabu biće još i Jurica Vučko i Toni Golem koji je priključen iz juniorskog tima. U poslednjem meču drugog kola šampionata Hrvatske Hajduk danas (17.55) gostuje u Gradskom vrtu protiv Osijeka.

Izabrane vesti

Novi trener Hajduka ne može da računa na Dimitrisa Diamantakosa koji mora odraditi još jednu utakmicu suspenzije, a povređeni su Samjuel Eduok, Stefan Simić, Leon Kreković i Toni Teklić. Neće biti ni mladog Stipa Radića. Hajduk je novu sezonu otvorio prošle nedelje pobedom protiv Istre 1961 na Poljudu sa 2:0. 

Osijek je prošle sezone bio na pragu istorijskog uspeha, plasmana na drugo mesto i kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je u poslednjem kolu od direktng rivala, Lokomotive iz Zagreba u Gradskom vrtu poražen sa 2:1 i završio sezonu na tek četvrtom mestu. Ekipa iz Slavonije ostala je ovog leta bez dvojice najboljih igrača, napadača Mirka Marića, koji je za 4.500.000 evra pojačao novog italijanskog drugoligaša Moncu, dok je Antonio Mance otišao u mađarsku Puškaš Akademiju. Bez dvojice važnih igrača, pitanje je koliko može četa Ivice Kuleševića. Na premijeri nove sezone Osiječani su odigrali bez golova na svom stadionu protiv Slavena Belupa.

Problem sa realizacijom Osijek će pokušati da reši dovođenje Anta Ercega, nekadašnjeg igrača Hajduka. On će danas da debituje u dresu novog kluba upravo protiv Splićana.

"Polako se kompletiramo, povređeni igrači se vraćaju u normalan proces rada što me svakako ohrabruje. Raduje me i Ercegov dolazak. Vidim da je u dosta dobrom stanju, doduše nedostaje mu utakmica, ali nikako ne i motiva u dvoboju sa njegovim bivšim klubom. Možda ova serija derbija dolazi malo prerano, ali se pripremamo da budemo što bolji, pa se nadam dobroj utakmici. Hajduk je kvalitetan i uvek neugodan protivnik. Posebno je tako u otvaranju svake sezone jer najčešće dobro startuje. Bilo je pravih lepotica u tim našim međusobnim dvobojima i šteta je što neće biti publike. Idemo hrabro prema pobedi, uz sav respekt prema rivalu", rekao je trener Kulešević za sajt kluba.

Prošle sezone u međusobnim susretima bolji je bio Osijek. Od četiri utakmice, izabranici trenera Ivice Kuleševića su pobedili dva puta, Hajduk jednom, dok je jedan duel završena bez pobednika. Na ta četiri susreta u proteklom šampionatu HNL-a samo je jednom došlo 3+. Na pet od poslednjih šest utakmica dolazio je tip 0-2. Na prethodna tri meča Osijeka i Hajduk u Gradskom vrtu dolazio je tip 0-1.

HRVATSKA 1 – 2. KOLO

Petak

Lokomotiva Z. - Rijeka 1:0 (0:0)

/Halilović 53/

Istra - Dinamo 0:1 (0:0)

/Petković 87pen/

Subota

Slaven Belupo - Gorica 1:2 (1:0)

/Glavčić 45+1 - Mudrinski 86, 90+3/

Šibenik - Varaždin 0:1 (0:0)

/Benko 89/

Nedelja

17.55: (2,40) Osijek (3,15) Hajduk (2,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

HNLOsijekHajduk SplitHrvatska 1Hrvatska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara