Otišao Ten Kate, Al Itihad traži trenera

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.02.20. | 12:29

Dan posle poraza od Damaka

Cilj je uvek titula, umesto toga Al Itihad ove sezone tavori u donjem tomu na tabeli saudijskog prvenstva. Nakon poraza od fenjeraša Damaka na domaćem terenu (1:2) Henk ten Kate je shvatio da je izgubio bitku. Podneo je ostavku i Al Itihad je krenuo u potragu za novim šefom struke.

Holandski mediji, doduše, tvrde da je klupska uprava bila protiv rastanka, jer je igra navodno mnogo bolja no što rezultati govore. Ten Kate je ipak procenio da ne može da kontroliše ekipu. U poslednjih nekoliko nedelje uspeo je da otkine bod kandidatu za titulu Al Nasru, savladao je Al Tavun, ali kad izgubiš od fenjeraša jasno je da nešto tu ne štima.

Izabrane vesti

Ten Kate je Al Itihad vodio od novembra kad se zbog poziva iz Saudijske Arabije vratio iz penzije. Međutim, nije mu dugo trebalo da shvati da mu je lepše u penziji. A pride je na Bliskom istoku sigurno popravio kućni budžet za mirne penzionerske dane.

Da vidimo ko će sledeći. Poslednjih nedelja se u vezu sa brojnim saudijskim klubovima – između ostalih sa Al Nasrom i Al Ahlijem – dovodio i Vladan Milojević, doskorašnji trener Crvene zvezde.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara