©Reuters
©Reuters

Hakimijeva nada i san, jednoga dana ponovo u Real Madridu

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.07.21. | 01:35

Kraljevski klub imao pravo preče kupovine, ali je nije iskoristio ovog leta, iako se igrač očigledno nadao da će to ipak učiniti

Dortmund, Inter i Pari Sen Žermen su očigledno samo važan deo profesionalne karijere, Real Madrid je dečački san Ašrafa Hakimija. Ikao je imao priliku da zaigra u dresu Kraljevskog kluba, odličnog igrača očigledno boli to što nije ostavio trag na Santijago Bernabeuu, pa se se toga nada da će mu se ponovo ukazati prilika za to.

U dresu kluba u koji je stigao sa osam godina, momak marokanskog porekla odigrao je samo 17 zvaničnih mečev u sezoni 2017/2018. Posle toga je otišao na pozajmicu u Borusiju Dortmund, a dve godine kasnije otišao je u Inter za obeštećenje od 41.000.000 evra. Samo godinu dana kasnije Nerazuri su ga prodali Pari Sen Žermenu za 60.000.000.

Izabrane vesti

"Real Madrid je imao pravo prečeg otkupa sve dok PSŽ i Inter nisu završili posao. Zadržavamo nadu i san da će se Ašraf jednog dana vratiti u Real Madrid, jer je rođen u Madridu i odrastao u njemu. To ostaje kao konačan cilj, jednog dana bi ponovo želeo da igra u Realu", rekao je Hakimijev menadžer Alehandro Kamanjo za Onda Cero.

Kamanjo je takođe otkrio da je i Čelsi pokušao da angažuje njegovog igrača, očigledno osokoljen činjenicom da je postao prvak Evrope. Ipak, Pari Sen Žermen je bio prilično izdašan, pa je jasno da nije imao ozbiljnu konkurenciju u ovom poslu.

Hakimi se rodio u Madridu, a sezonu pre ulaska u prvi tim igrao je za rezervnu ekipu Kastilju. Kada je ušao u prvi tim bio je alternativa za Karvahala i Naća, pa nije mogao da se izbori za pravu priliku. Ona je stigla u Dortmundu, gde se u potpunosti izgradio kao igrač i sada je bez konkurencije najbolji fudbaler na svojoj poziciji u čitavoj Evropi.


tagovi

Ašraf Hakimi

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara