©Reuters
©Reuters

Haland bi u Madrid, ali Real ne želi da učestvuje u aukciji

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.04.21. | 09:47

Agent norveškog napadača Mino Rajola i otac zvezde Borusije Dortmund Alf-Inge su početkom meseca krenuli u turneju po Španiji, a nove informacije ukazuju da bi Haland karijeru najradije nastavio u Madridu

Prvog aprila su nas dočekale vesti da su Mino Rajola i Alf-Inge Haland doputovali u najveći grad Katalonije, kako bi održali sastanak sa predstavnicima Barselone o potencijalnoj saradnji. Već narednog dana su se preselili u Madrid, pa su o sudbini Erlinga Halanda razgovarali i sa Realom, a poznato je da su za usluge norveškog napadača zainteresovani i klubovi iz Engleske, pa nas uskoro izgleda očekuje i turneja Halandovih predstavnika po ostrvu. Za to vreme španski AS javlja da je želja golgetera Borusije Dortmund da u nastavku karijere ponese dres Kraljevskog kluba.

Od kako je zablistao u dresu Salcburga počele su spekulacije u kojem evropskom gigantu će zaigrati. Usledio je iznenađujući odlazak u Borusiju Dortmund, iako je imao ponude Juventusa i Mančester junajteda. Nastavio je i u Nemačkoj nemilice da trese mreže, pa je interesovanje najvećih klubova Starog kontinenta postajalo sve intenzivnije. Iako će od leta 2022. godine - prema unapred postignutom dogovoru sa čelnicima Milionera - Norvežanin moći da promeni sredinu za 75.000.000 evra, utisak je da bi već ovog mogao da pakuje kofere. Jer njegovi predstavnici su već otpočeli pregovore sa zainteresovanim stranama, Barselona je ozbiljno zagrizla, jasno je da je i Real u igri, a čeka se i reakcija iz Premijer lige.

Izabrane vesti

Španski AS prenosi informacije da je Real Madrid željena destinacija 20-godišnjeg centarfora. Nada se da će poneti dres Blankosa i zaigrati na Santijago Bernabeu stadionu. To je navodno njegov otac Alf-Inge rekao izvršnom direktoru Kraljevskog kluba Hose Anhel Sančezu. Ipak, na putu do dresa velikana iz glavnog grada Španije stoje dve prepreke: Borusija odbija da posluje ovog leta (procena je da bi eventualno bili spremni da ga puste za 180.000.000 evra), dok su finansijski zahtevi njegovog agenta Rajole prilično visoki, čak i za Realove standarde..

Prema pouzdanim izvorima pomenutog španskog lista, koji se prvenstveno bavi dešavanjima iz Madrida, Real ne želi da bude deo aukcije koju Mino Rajola vešto pokušava da organizuje, kako bi prodao jednog od svojih najvrednijih klijenata najvećem ponuđaču. Neće se Florentino Perez upuštati u borbu sa Barselonom, Mančester Sitijem, Liverpulom, Čelsijem i Junajtedom, koji trenutno slove za timove koji bi Halanda u skorijoj budućnosti voleli da vide u svojim redovima. Madrid želi da čitavu priču odradi na način na koji je navikao, transparentno i direktno. Ponudu na Signal Iduna Park poslaće samo u slučaju ako Dortmund bude bio spreman da pregovara. Da bi se to dogodilo mladi fudbaler bi morao da izrazi želju za promenom sredine.

16.15: (1,40) Real Madrid (4,50) Eibar (8,50)

Za sve se manje više u Borusiji pita jedan čovek: Mihael Zorc. Bivši fudbaler Milionera ipak odbija da stavi cenu uz Halanda, ali i Džejdona Sanča, oko kojih želi da gradi tim. Ipak, utisak je da bi jednog od ove dvojice igrača mogao da se odrekne narednog leta, a u Madridu veruju da će to biti Norvežanin.

Dakle, interesovanje Reala postoji, Erling Haland navodno želi karijeru da nastavi u Madridu, ali Blankosi će pre svega pokušati da izboksuju prihvatljivu cenu. To znači da nikako neće biti spremni da plate od 150.000.000 do 180.000.000 evra (brojke koje su se povezivale sa njegovom sudbinom), jer takva količina novca je rezervisana za prvu želju kluba - Kilijana Mbapea.


tagovi

Erling HalandMino RajolaFlorentino PerezKilijan Embape

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara