Rafael Gereiro i Marko Rojs (© Reuters)
Rafael Gereiro i Marko Rojs (© Reuters)

Haland gleda i ima šta da vidi: Marko Rojs 100+100, Borusija nepogrešiva na Vestfalenu, brine povreda Humelsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.10.21. | 17:31

Favorit se ispromašivao u Dortmundu, imenjak iz Menhengladbaha posle 18 godina pokorio Volfzburg

Erling Haland na tribinama, Žuti zid u ekstazi. Preživela je Borusija iz Dortmunda sedmicu velikih izazova, pošto je bez najboljeg strelca ostvarila duplu pobedu i pokazala da, ipak, ne zavisi samo od Norvežanina. Makar bio suv kvalitet. Ima trener Marko Roze i druge momke, sposobne da preuzmu odgovornost, što se videlo kako protiv Sportinga u Ligi šampiona (strelac Donijel Malen), tako i u sedmom bundesligaškom kolu, pošto je na Vestfalenu savladan Augzburg – 2:1.

Rezultatski tesno, igrački zasluženo. Za uspon na drugo mesto na tabeli, makar dok Bajer iz Leverkuzena u nedelju ne završi gostovanje u Bilefeldu.

Izabrane vesti

Tačno, moglo je i moralo da bude ubedljivije, ali bez čoveka koji je bio precizan sedam puta u pet prvestvenih okršaja, Borusija bi trebalo da bude zadovoljna što je dopisala tri boda i sačuvala neokrnjenim učinak pred svojim navijačima. Padali su Ajntraht, Hofenhajm, Union Berlin, danas i Augzburg, iako bavarski sastav jeste zapretio nekoliko puta, mada može da „peva“ što se mreža Rafaela Gikevica zatresla samo dvaput.

Najpre sa bele tačke, pošto je u desetom minutu Rafael Gereiro konvertovaro penal (treći gol u poslednja četiri kola), da bi početkom drugog poluvremena Julijan Brant povratak na teren posle povrede mišića obeležio pogotkom kojim je vratio prednost favoritu, jer je na isteku pola sata Andi Zećiri odbitak sproveo u mrežu posle projektila Arnea Majera koji je uzdrmao prečku.

Zasluge za Brantov pogodak idu na adresu Marka Rojsa, na taj način kapiten je zabeležio 100. asistenciju u Bundesligi i postao prvi fudbaler od postanka Borusije koji u biografiji ima trocifren broj datih i nameštenih golova u elitnom rangu nemačkog fudbala. Slavlje domaćina trebalo da je bude izraženo većom razlikom, ali je upravo Rojs tukao i u prečku i u stativu, Brantu je golman Augzburga skinuo zicer, u nekim situacijama Rozeovi puleni ponašali su se nonšalantno, međutim, posao su obavili. Jedina nevolja za Borusiju je povreda Matsa Humelsa u 66. minutu, mesto na terenu prepustio je novajliji Marinu Pongračiću.


U prva četiri kola Volfzburg je imao savršen učinak. Sve rivale je razoružao i primio samo jedan gol. Kako sezona odmiče čini se da sastav Marka van Bomela gubi dah, sve više zaostaje za liderom Bajernom. Na Volksvagen areni je poražen od Borusije iz Menhegladbaha (1:2), iako joj je u bliskoj prošlosi redovno uzimao meru pred svojim navijačima.

Vukovi su do subote popodne čuvali niz nepobedivosti pred svojim navijačima kad im Ždrepci dođu u goste. Od prethodnih 16 mečeva dobili su 12 (uz četiri remija), da bi se u situaciji kad su mnogi očekivali još tri boda zagrcnuli već na startu utakmice. Ukrotio ih je Bri Embolo, na prepad, maltene dok nisu svi gledaoci ni zauzeli mesta na tribinama.

Reprezentativac Švajcarske je akrobatski potezom – makazicama – pogodio u petom, već u sedmom minutu je namesito gol Jonasu Hofmanu drugi pogodak u sezoni. Sredinom prvog dela uzvratio je Luka Valdšmit, u nastavku Lars Štindl nije uspeo da realizuje penal (isključen Lakroa), da bi brojčanu prednost gosti iskoristili tek u nadoknadi tako što je 18-godišnji Ameirkanac Džo Skali potpisao prvu pobedu Borusije iz Menhengladbana u Volfzburgu posle 18 godina, uz podećanje da je 22. novembra 2003. rezultat bio isti – 3:1.

BUNDESLIGA – 7. KOLO

Petak

Keln - Grojter Firt 3:1 (0:1)

/Anderson 50, Škiri 55, 89 - Majerhofer 7/

Subota

Borusija Dortmund – Augzburg 2:1 (1:1)

/Gereiro 10 pen, Brant 51 – Zaćiri 35/

Herta – Frajburg 1:2 (0:1)

/Pjontek 70 – Lajnart 17, Petersen 78/

Štutgart – Hofenhajm 3:1 (1:0)

/Kempf 18, Mavropanos 60, Masimo 81 – Brun Larsen 84/

Volfzburg – Borusija Menhengladbah 1:3 (1:2)

/Valdšmit 25 – Embolo 5, Hofman 7, Skali 90+5/

18.30: (1,25) RB Lajpcig (6,75) Bohum (13,0)

Nedelja

15.30: (2,15) Majnc (3,35) Union Berlin (3,80)

17.30: (1,20) Bajern (8,00) Ajntraht Frankfurt (14,0)

19.30: (5,40) Arminija (3,70) Bajer Leverkuzen (1,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Erling HalandMarko RojsRafael GereiroBorusija DortmundBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara