Erling Haland (Reuters)
Erling Haland (Reuters)

Haland lansirao Norvešku! Švedska prošla gore od Srbije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.06.22. | 22:22

Fenomenalan učinak Norvežana posle dva gostovanja

Prošlo je 22 godine otkako smo reprezentaciju Norveške videli na nekom velikom takmičenju. Od silaska sa scene one generacije u kojoj su bili Ole Gunar Solskjer, Tore Andre Flo, Alen Iversen i kompanija, Norvežani su postali fudbalska provincija. Irelevantan faktor u reprezentativnom fudbalu…

A onda je zvezda rođena!

Izabrane vesti

Dolaskom Erlinga Halanda na veliku scenu, oživeo je norveški fudbal i tamošnja reprezentacija. Fenomenalni napadač je počeo da diže Norvešku i vraća je na fudbalsku mapu Evrope. Sa dva gola, novi as Mančester Sitija je Norveškoj doneo veliku gostujuću pobedu (2:1) nad ljutim rivalom Švedskom i lansirao svoju reprezentaciju u iuznenađujužeg favorita za prvo mesto.

Zahvaljujući tri gola Halanda u Beogradu, a potom i večeras u Solni, Norveška ima start iz snova u Ligi nacija i maksimalan učinak posle dva najteža gostovanja. U narednih sedan dana dočekuje Sloveniju i Švedsku i na krilima Halanda i ogromnog samopouzdanja, može da dođe na korak od osvajanja prvog mesta pred jesenje duele sa Srbijom kući i Slovenijom u gostima.

Šveđani su posle pobede u Sloveniji takođe sa samopouzdanjem dočekali Norvežane ali su naleteli na nagaznu minu. Već na poečtku meča je golman Olsen morao da spasava gol ispred Eljunusija, a domaćin je uzvratio šansom preko Klasona koji je šutirao pored gola.

U 20. minutu je Haland odblokirao utakmicu golom iz penala. Prethodno je Kraft srušio Torsbija i skrivio najstrožu kaznu. 

Probali su Šveđani pritiskom na početku drugog poluvremena, imali šanse preko Kuluševskog i Krafta a onda je nemilosrdni Haland kaznio još jednu grešku. Domaći defanzivac je promašio loptu i dopustio Halandu da sam izađe na golmana. Norveška gol-mašina na propušta ovakve poklone…

Uspeli su Šveđani u pretposlednjem minutu nadoknade da smanje rezultat preko Elange ali je već bilo prekasno da se uzdrma trimumf Norvežana koji su od autsajdera za samo dve utakmice izrasli u prvog favorita grupe u Ligi nacija.

LIGA NACIJA B – 2. KOLO

Grupa 4

Srbija - Slovenija 4:1 (1:1)

/Mitrović 24, Milinković-Savić 56, Jović 85, Radonjić 90+2 - Stojanović 30/

Švedska - Norveška 1:2 (0:1)

/Elanga 90+2 - Haland 20 penal, 69/



tagovi

reprezentacija Norveškereprezentacija ŠvedskeErling Haland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara