Erling Haland protiv Aston Vile (©Reuters)
Erling Haland protiv Aston Vile (©Reuters)

Haland ne može da stane, ali može Siti: Deseti gol surovog Norvežanina, Vila uzela bod šampionu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.09.22. | 20:27

Niko brže u istoriji Premijer lige nije stigao do dvocifrenog golgeterskog učinka od gol-mašine iz plavog dela Mančestera

Dominantno su fudbaleri Mančester Sitija otvorili sezonu, jedino je Njukasl uspeo da im uzme bod. Takvim podvigom sada može da se pohvali i Aston Vila, koja je dosad osvajala bodove samo na jednom meču (2:1 protiv Evertona). Napadala je četa Pepa Gvardiole od prvog minuta, povela početkom drugog poluvremena, ali nije izdržala. Lion Bejli je efektnim golom izjednačio i omogućio četi Stivena Džerarda da izbegne poraz - 1:1 (0:0).

Iako nije slavio pobedu, Erling Haland je nastavio da piše istoriju. U šestom kolu stigao je do 10. pogotka. Niko brže nije došao do dvocifrenog golgeterskog učinka u istoriji Premijer lige.

Izabrane vesti

Pobegla je Vila iz opasne zone, ali jedva drži glavu iznad vode sa istim bodovnim saldom kao još Notingem Forest, Vest Hem i Everton. Siti je po drugi put remizirao, te ostaje drugi, ali Arsenal ima priliku da mu pobedom na Old Trafordu pobegne i stekne četiri boda prednosti.

Jasno je bilo Stivenu Džerardu da ne može ni na Vila parku da se nadmudruje sa Sitijem, pa se odlučio za defanzivnu postavku. Igrali su njegovi izabranici vrlo oprezno, sa povremenim izletima na protivničku polovinu, ali su uglavnom u provm delu bili skoncentrisani na čuvanje mreže. Uspeli su u svojoj nameri, ali ih je početkom drugog dela razbio maestralan centarušt Kevina De Brujnea.

Poslao je sa desne strane loptu na dalju stativu, išla je polako, ali savršeno precizno. Dovoljno nisko da se Emi Martinez ponada da može da je stigne, ali da mu bude van dometa. Na pravom mestu se, naravno, našao Haland i na listu "žrtava" dodao još jedno ime.

Morala je Vila da menja pristup, krene nešto hrabrije napred. Lion Bejli je bio među agilnijim ofanzvnim fudbalerima domaće ekipe, te je u 59. minutu okušao udarac sa poludistance, ali je poslao lopt tik pored stative. Uzvratio je Siti, ali je Emilijano Martinez priskočio u spas domaćinu. Vrlo dobro je intervenisao posle novog pokušaja Erlinga Halanda. Norvežanin je pokupio odbitak na ivici kaznenog prostora, snažno tukao, ali je Argentinac bio odlično postavljen.

Samo četiri minuta kasnije nova velika šansa za Građane. De Brujne je tukao iz slobodnjaka i pogodio prečku! A onda je, posle par propuštenih prilika gostiju da stave tačku, na scenu stupio Bejli. Vrlo dobra akcija Vile, povratni pas Remzija ka Jamajčaninu koji šalje projektil u mrežu nemoćnog Edersona - 1:1.

Očekivano, usledila je totalna inicijativa Sitija. Dobro se Vila branila, ali je u 87. minutu pripretio Rodri. Ipak, udarac Španca sa ivice kaznenog prostora za malo je bio neprecizan. U prvom minutu nadoknade idealna šansa za Fila Fodena da bude heroj, ali je Martinez još jednom sjajno intervenisao, sačuvao mrežu i bod Aston Vili.

PREMIJER LIGA - 6. KOLO

Subota

Everton - Liverpul 0:0

Brentford - Lids 5:2 (2:1)

/Toni 30, 43, 58, Mbuembo 80, Visa 90+1 - Sinistera 45+1, Roka 79/

Čelsi - Vest Hem 2:1 (0:0)

/Čilvel 76, Haverc 88 - Antonio 62/

Njukasl - Kristal Palas 0:0

Notingem Forest - Bornmut 2:3 (2:0)

/Kujate 33, Džonson 45+2 - Biling 51, Solanke 63, Entoni 87/

Totenhem - Fulam 2:1

/Hojbjerg 40, Kejn 75 - Mitrović 83/

Vulverhempton - Sautempton 1:0 (1:0)

/Podens 45+1/

Aston Vila - Mančester Siti 1:1 (0:0)

/Bejli 74 - Haland 50/

Nedelja

15.00: (1,92) Brajton (3,50) Lester (4,50)

17.30: (2,70) Mančester Junajted (3,35) Arsenal (2,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Erling HalandMančester SitiAston VilaLion BejliStiven DžerardPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara