Hulijan Alvarez (Foto: Reuters)
Hulijan Alvarez (Foto: Reuters)

Halande, gledaš li? Istorijskih ŠEST golova Hulijana Alvareza kao poruka Pepu – spreman sam za Ostrvo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.05.22. | 03:36

Argentinski napadač uveličao 121. rođendan River Plejta partijom za sva vremena

Svih ovih godina mučio je Pep Gvardiola muku sa špicevima. Serhio Aguero je zbog povreda prečesto odsustvovao, dok Gabrijela Žezusa španski stručnjak nije ni gledao kao centralnog napadača. Ipak, u svega nekoliko meseci uprava Mančester Sitija ispunila mu je primarnu želju koju prošlog leta nije uspela da ostvari, potpisavši dvojicu supertalentovanih napadača. Erlinga Halanda da odmah pripomogne u napadu na Ligu šampiona, a Hulijana Alvareza kao zalog za budućnost. Ili je pak i Argentinac već spreman za ostrvski fudbal?

Alvarez je u Siti stigao ove zime iz River Plejta za 17.000.000 evra, ali ga je ostavio na Monumentalu da pumpa samopouzdanje pred dolazak u Evropu. Prema dogovoru dva kluba, 22-godišnji napadač bi u Riveru trebalo da se zadrži do leta, nakon čega će se priključiti prvom timu prvaka Engleske.

Izabrane vesti

"Imali smo nekoliko ponuda od klubova da im pozajmimo Hulijana Alvareza, ali on neće otići. Odradiće pripremni period sa nama i mislim da će ostati. Barselona? Ne, Barsa nije zaintresovana", prokomentario je izvršni direktor Sitija Feran Sorijano situaciju oko Alvareza, ni ne sluteći šta će se dogoditi samo dan kasnije.

Jer, ako su na Etihadu do večeras razmišljali o tome da Alvareza pošalju na novo kaljenje, reklo bi se da im je mladi Argentinac razrešio tu dilemu. Naime, Hulijan je na utakmici poslednjeg kola grupne faze Kopa Libertadoresa protiv Alijanca Lime (8:1) postigao ŠEST golova i Pepu Gvardioli poslao jasnu poruku – spreman sam za dolazak na Ostrvo.

Nije teško zaključiti da je Alvarez ušao u istoriju Rivera kao prvi fudbaler sa šest postignutih golova na jednoj zvaničnoj utakmici, i to baš na 121. rođendan velikana iz Buenos Ajresa. Ujedno, postao je tek drugi igrač u istoriji Kopa Libertadoresa kome je to pošlo za nogom, pošto je pre njega isto učinio samo nekadašnji fudbaler bolivijskog Bluminga Huan Karlos Sančez davne 1985. godine.

Pride je sa večerašnjih šest komada stigao do kote 51 (iz 115 utakmica), te je trenutno na četiri gola od Rafaela Santosa Borea i statusa najboljeg strelca u eri Marsela Galjarda na klupi Rivera. Het-trik u prvom poluvremenu, još jedan u drugom i novi napadač Mančester sitija potpuno zasluženo sa sobom nosi kući dve lopte.

"Hulijanu je teško da ostane, jer postoji tim koji je napravio veliku investiciju. Mančester Siti ima nebrušeni dijamant u rukama. Mi smo zemlja koja izvozi igrače. Mnogo igrača je otišlo u poslednje vreme i mi smo pokušavali da preživimo. Zameniti ga neće biti lako, nećemo moći da pronađemo drugog Hulijana. Igraće prvo kolo nokaut faze i onda će otići na novu destinaciju", rekao je Galjardo na konferenciji posle meča.

Iskoristio je argentinski stručnjak priliku kako bi zamolio Gvardiolu da mu ostavi Alvareza na raspolaganju do kraja kalendarske godine.

"Da li mogu da pitam Gvardiolu da ga ostavi na još šest meseci? Ukoliko žele da ga ostave do kraja godine mi nećemo imati problema sa napadačima i bićemo zahvalni. Spremićemo fudbalera koji je spreman na iskorak, ali mi možemo da mu damo više prostora. On (Gvardiola, prim.aut) neće saslušati moj zahte, ali bismo mu bili zahvalni ukoliko bi ga ostavio do kraja godine", istakao je Galjardo.

Ipak, teško da će Pep izaći u susret kolegi iz Rivera. Ukoliko uzmemo u obzir česte povrede Erlinga Halanda u prethodnih godinu dana, ali i želju Gabrijela Žezusa da na leto promeni sredinu, Sitiju će rezervni napadač i te kako biti potreban. I to bi moglo da otvori Alvarezu vrata Etihada. Građani su prethodnih godina često pazarili u Južnoj Americi, ali nijedan od mnogobrojnih talenata sa Zelenog kontinenta nije uspeo da pronađe put do prvog tima. Popularni Pauk bi mogao da bude prvi.


tagovi

Hulijan Alvarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara