Hamšik namestio nišan za Zvezdu, ali nema razloga za strah od ovakvog Trabzona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.10.22. | 18:21

Ekipa Abdulaha Avdžija savladala Sivasas i izjednačila se sa Adanom na čelu tabele, ali ne samo da nije oduževila već je ozbiljno strepela od naleta gostiju - 1:0

Gol protiv Crvene zvezde bio je prvi u sezoni za legendarnog Slovaka Mareka Hamšika, a vremešni majstor je u utakmici protiv Sivasa, koja prethodi okršaju sa srpskim šampionom na stadionu Rajko Mitić, postigao prvenac i u turskom prevenstvu. On se ispostavio ključnim za osvajanje tri boda, kojima se sastav Abdulaha Avdžija izjednačio na vrhu tabele sa Adanom, ali su zapravo samo ti bodovi zadovoljili publiku na stadionu na Medikal parku ove večeri, s obzirom da je domaćin ostavio prilično bled utisak - 1:0 (1:0).

Hamšikov pogodak iz devetog minuta bio je čisto majstorstvo nekadašnjeg asa Napolija, koji je jednoj odbijenoj lopti sa ivice kaznenog prostora pronašao put do donjeg levog ugla nemoćnog Alija Vurala. Trabzon je u tom trenutku krunisao odlično otvaranje utakmice i seriju opasnih napada, ali je nakon toga terenom zagospodario tim Rize Čalimbaja, koji je propustio popriličan broj prilika da stigne do zasluženog boda. Ipak, domaćin je na svom golu imao vrlo raspoloženog Ugurdžana Čakira, koji je posle svega viđenog zaslužio epitet najboljeg igrača utakmice.

Izabrane vesti

Sa druge starne, najveću opasnost po gol prvaka Turske predstavljao je sjajni Klinton Nži, koji je predstavljao nerešivu enigmu za Trabzonovu defanzivu. Kamerunac je sredinom prvog poluvremena snažnim udarcem sa 25 metara udaljenosti uzdrmao prečku domaćeg gola, a nekoliko minuta kasnije Čakir mu je odličnom intervencijom odbranio pravi zicer. U prvom poluvremenu nekoliko dobrih pokušaja imao je i Mustafa Jatabare, ali je i u tim situacijama Čakir izlazio kao pobednik.

Ništa se mnogo nije promenilo ni u nastavku meča, gosti su uporno pretili, iako je Trabzon sve vreme imao prividnu terensku inicijativu. O nemoći domaćina najbolje svedoči činjenica da je prvu narednu ozbiljnu priliku imao tek u 71. minutu, kada je sa 30 metara snažno šutirao štoper Mark Bartra, ali je Vural uspeo da ukroti tu neugodnu loptu.

Avdži je donekle uspeo da promeni dešavanja na terenu sa uvođenjem Enisa Bardija, koji je u 74. minutu ušao umesto izmorenog Hamšika i počeo da stvara probleme gostujućoj odbrani. Najbliži golu Bardi je bio u 88. minutu, kada je odlično izveo slobodan udarac, ali je Vural tu loptu uspeo da odbije u korner.

Trabzon je večeras pokazao ozbiljne probleme u organizaciji igre, pa čak i tokom prvog poluvremena tokom kojeg je imao posed od čak 70 procenata. Ti procenti su do kraja utakmice spali na 58, ali samo zbog toga što su gosti dodatno dodavali gas u pokušaju da stignu do izjednačenja. Crvena zvezda definitivno nema nikakvog razloga za preveliki oprez u okršaju koji je na programu u četvrtak od 21 čas na stadionu Rajko Mitić, s obzirom da Trabzon u ovom trenutku nije tim koji unosi strah u kosti svojim protivnicima.

TURSKA 1 - 11. KOLO

Petak

Antalija – Istanbul 2:1 (1:1)

/Fernando 45+2, Sari 90+6 – Mehremić 26/

Subota

Umranije - Karagumruk 1:3 (1:1)

/Najir 3 - Biraski 8, Dijanje 55, Borini 90/

Trabzon - Sivas 1:0 (1:0)

/Hamšik 9/

19.00: (1,92) Fenerbahče (3,50) Bašakšehir (4,10)

Nedelja

13.30: (2,30) Kasimpaša (3,40) Kajseri (3,10)

16.00: (2,20) Adana Demir (3,40) Konja (3,30)

19.00: (1,60) Galatasaraj (4,00) Alanja (5,70)

Ponedeljak

19.00: (2,35) Giresun (3,30) Ankaragudžu (3,05)

19.00: (5,10) Hataj (3,70) Bešiktaš (1,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Marek Hamšik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara