Haos u Humskoj: Mijailović jednoglasno izabran za predsednika Sportskog društva, pobedu proglasio i Vučelić

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.09.22. | 19:14

Uz prvog čoveka Košarkaškog kluba stali Željko Obradović, Marko Nikolić, Filip Filipović, Željko Tanasković...

Potpuni haos u Humskoj oko Skupštine Sportskog društva Partizan, ali – očekivano. Niko nije očekivao da će borba za „dušu“ crno-belih da prođe bez velike borbe.

Sednica nije ni održana kako bi to bilo uobičajeno, predsednik košarkaškog kluba i jedan od kandidata za prvog čoveka JSD Ostoja Mijailović optužio je predstavnika fudbalskog kluba Miloša Vazuru da nije dozvolio ulazak delu delegata.

Izabrane vesti

Zato je Mijailović sa skoro dvotrećinskom većinom delegata, 52 od 86 koji su došli u Humsku, otišao u prostorije teniskog kluba, gde je dobio jednoglasnu podršku i proglašen je za predsednika JSD Partizan. Izabran je i novi Upravni odbor, u koji su ušle brojne legende crno-belih i srpskog sporta, kao što su Željko Obradović, Marko Nikolić, Filip Filipović, Andrea Arsović, Đorđe Višacki...

Za generalnog sekretara sportskog društva izabran je legendarni odbojkaš Željko Tanasković.

Nisam se na ovaj korak odlučio jer sam dokon, nego mi se mnogo vas javilo sa željom da se priključe vozu kakav je košarkaški klub. Košarkaški klub je bio klub pred gašenjem, sa ogromnim dughovima, nikakvim rezultatima, skromnim igračkim kadrom. Mi smo se borili za opstanak. Šest godina smo vukli, došli u situaciju da smo doveli Željka Obradovića, prodali 10.000 pretplarnih karata, želim da taj model prenesem na sve klubove. Čak i onih četiri-pet koji su ostali tamo gde nas nisu pustili“, rekao je Mijailović.

On je dodao da predstavnici plivačkog kluba nisu želeli da dođu na skupštinu, dok nije došao ni delegat auto kluba.

S druge strane, iz Fudbalskog kluba Partizan je objavljeno tokom dana da je Milorad Vučelić izabran za novog-starog predsednika JSD. I najavljena je konferencija za 20 časova.

Na to je Mijailović odgovorio da ta grupacija nije imala ni kvorum da održi sednicu, a kamoli da glasa za predsednika.

"Pozvaću Vučelića da sednem sa njim, da vidim šta možemo zajedno da uradimo. Mi fudbalski klub ne stavljamo izvan naše organizacije. Ako meni date mandat, pozvaću ga na sastanak da pomognemo Partizanu. Nemam ništa protiv njih, nemam nameru da vodim FK Partizan. Ja sam predsednik košarkaškog kluba, napravili smo klub koji je jedan od najorganizovanijih, gradio sam ga šest godina i nisam lud da se vratim u klub koji duguje desetine miliona evra. Imaće moju pomoć za sve što je potrebno i podršku, kao i svi ovde. Oni koji nas nisu pustili zarađuju novac na drugi način, njima je to biznis, ali sam ja košarkaški klub gradio nezavisno i doveo dovde", poručio je Mijailović.


tagovi

FK PartizanKK PartizanSD PartizanOstoja Mijailovićmilorad vučelić

Obaveštavaj me

FK Partizan
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara