Hapoel u ozbiljnom naletu, Beitaru se ljulja Evropa

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.06.20. | 22:04

Odlična forma sastava iz Tel Aviva

Nekome je pauza ozbiljno prijala, a neko posle nje ne može da se opasulji. Takav je slučaj sa današnjim rivalima u izraelskom šampionatu, Hapoelom i Beitarom. Domaćin iz Tel Aviva je demolirao trećeplasirani tim tamošnjeg šampionata i ozbiljno mu zaljuljao evropske ambicije u finišu sezone, iako je još uvek od kritične situacije - 3:0 (2:0).

Hapoelu je ovo druga vezana pobeda nakon pauze, a sastavu iz Jerusalima drugi uzastopni poraz. Junak pobede domaćeg tima bio je Omri Altman, koji je postigao dva gola u prvom poluvremenu. Prvi sa bele tačke u 17. minutu sa penala, a drugi pet minuta pre kraja prvog poluvremena. Konačan rezultat postavio je Maor Buzgalo u 59. minutu. Domaćin je meč završio sa desetoricom igrača, pošto je Mihael Olaha dobio drugi žuti karton u 89. minutu.

Izabrane vesti

Hapoel je današnjem protivniku prišao na šest bodova zaostatka, ali zato još više može da profitira Hapoel Ber Ševa, koji u slučaju sutrašnje pobede u Haifi može da se približi Beitaru i poziciji koja vodi u evrokupove na samo dva boda.

IZRAEL 1 - 16. KOLO

Subota

Makabi Tel Aviv - Hapoel Kfar Saba 4:0 (1:0)

Hapoel Kirjat Šmona - Makabi Haifa 1:2 (0:1)

Hapoel Ranana - Hapoel Hadera 1:1 (1:0)

Hapoel Ber Ševa - Ašdod 2:1 (0:1)

Nedelja

Netanja - Bnei Jehuda 0:3 (0:2)

Nes Ciona - Hapoel Tel Aviv 0:1 (0:1)

Ponedeljak

Hapoel Haifa - Beitar Jerusalim 3:0 (2:0)




tagovi

Hapoel Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara