Majstorija Rafinje iz slobodnjaka (© Reuters)
Majstorija Rafinje iz slobodnjaka (© Reuters)

Hasenitl bi najradije zadavio sudiju, ali nema razloga: Bamford načeo, Rafinja dokrajčio Sautempton (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.02.21. | 21:00

Ubedljivo slavlje ekipe Marsela Bijelse

Ralf Hasenhitl škrguće zubima. Došlo mu je i kosu da čupa. Najradije bi nekog zadavio. Da mu je sudija Andre Mariner bio bliži možda bi ga i dohvatio zbog odluka koje su, ispostavilo se, koštale Sautempton ubedljivog poraza na Eland roudu. Iako su, valja reći, bile ispravne, pa je Lids, kad je preživeo nalete gostiju sa juga, golovima u drugom poluvremenu slavio 3:0 u odloženom susretu 18. kola Premijer lige.

Trener Svetaca kazaće da su krivi arbitri. Mariner i njegovi savetnici iz VAR sobe. Pre svega zbog detalja iz 36. minuta kad je Nejtan Telja pao više pod udarom vetra nego što ga je Dijego Ljorente zaista zakačio. Video analiza pokazala je da penala nije bilo, iako je glavni arbitar najpre pokazao na belu tačku. Neposredno pred odlazak na veliki odmor gosti sa Sent Merica su pogodili cilj, Če Adams zatresao mrežu posle dodavanja Vord Prauza, s tim što veszita gostiju nije sačekao zvuk pištaljke, pa je gol opravdano poništen.

Izabrane vesti

Hsenhitl je hteo iz kože da iskoči. Donekle razumljivo, njegov tim od kraja januara je gubio od Arsenala, Aston Vile, Mančester junajteda, Njukasla i Vulverhemptona. Duel sa Marselom Bijeslom video je kao šansu za izlazak iz krize. Igrom je zaslužio više, pogotovo stilom u prvom poluvremenu, ali Premijer liga je takmičenje u kome inicijativa ništa ne znači bez završnice.

Sautempton je imao loptu u prvih 45 minuta, držao Lids u njegovom kaznenom prostoru i nije znao da ga matira. Domaćin jeste. Imao je i sjajnu šansu u 39. minutu kad se Rafinja zaleteo sam ka golmanu, ali ga je Oriol Romeu ne samo stigao, već jednim od startova sezone sačuvao nule na semaforu. Ne dugo, pošto je već na startu nastavka Tajler Roberts lansirao Patrika Bamforda, a napadač Lidsa postigao 13,. gol u sezoni omogućivši domaćinu da igra komotnije.

Sautempton je i posle toga imao prilike, dovoljno situacija da izjednači, međutim, kako nije, usledila je kazna. Polukontru pred kraj meča na dodavanja Eldera Koste rezantnim udarcem sa 18 metara završio je Stjuart Dalas, da bi zatim prelepim pogotkom iz slobodnog udarca Brazilac Rafinja doneo Lidsu skok na deseto mesto na tabeli.

PREMIJER LIGA, ODLOŽENA UTAKMICA 18. KOLA

Lids – Sautempton 3:0 (1:0)

/Bamford 47, Dalas 78, Rafinja 84/



tagovi

RafinjaPatrik BamfordStjuart Dalas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara