Din Henderson (©Reuters)
Din Henderson (©Reuters)

Henderson ljut na Solskjera i Junajted, oseća se prevareno i odlazi već u januaru

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.11.20. | 13:28

Razlog je EURO 2021 i stalno mesto na golu reprezentacije Engleske

Još od trenutka kada je Mančester junajted odlučio da ne dozvoli Dinu Hendersonu da ode posle sezone karijere u Šefildu nakon turbulentnih partija Davida de Hee, postalo je jasno da će Ole Gunar Solskjer imati velikih problema s nezadovoljstvom jednog od dvojice čuvara mreže.

Kola su se slomila na Dinu Hendersonu, koji od početka sezone još nije upisao premijerligaški debi u dresu Junajteda, već je branio samo na tri utakmice, od čega jednu u Ligi šampiona gde je od Bašakšehira primio dva gola.

Izabrane vesti

Uprkos svim amplitudama i kritikama koje je istrpeo tokom prethodne dve godine, David de Hea je u Solskjerovoj glavi i dalje broj jedan i čovek bez konkurencije, što je i logično, s obzirom da je igrač s najvećim primanjima na Old Trafordu i da godišnje dobija preko 20.000.000 evra. Zato se u engleskoj štampi uveliko priča o Hendersonovom nezadovoljstvu statusom na Old Trafordu zbog čega želi da ode. U Junajtedu takođe razmišljaju o tome, ali ne o prodaji koju bi sada da isforsira Henderson, već kroz formu pozajmice do narednog leta.

Mladi engleski golman je zapao u problem jer želi da zadrži mesto prvog čuvara mreže Gordi Albiona pred EURO naredne godine, ali mu je selektor Geret Sautgejt već nagovestio da je za to potrebno da brani redovno. U Mančesteru je daleko od redovnih izdanja i navodno se Henderson oseća prevareno zbog toga što njegova odluka da ostane nije nagrađena adekvatno.

Podsetimo, Junajted je letos odbio želju Serhija Romera da ode i klub je u gotovo apsurdnoj poziciji da četvoricu golmana plaća na godišnjem nivou 30.000.000 evra! Iliti De Heu 390.000 evra nedeljno, Hendersona po slovu novog ugovora (potpisao letos) za 135.000 evra nedeljno, plus Romero za 78.000 i Li Grent za 33.000 evra sedmično. To je ukupno skoro 700.000 evra na kraju svake sedmice, odnosno 30.000.000 evra godišnje!

Romero je letos bio nadomak prelaska u Inter Majami kod Dejvida Bekama, ali Junajted nije želeo da ga pusti, posle čega je njegova supruga na društvenim mrežama popljuvala upravu Đavola. Argentinac planira da i u januaru traži izlaz s Old Traforda, baš kao i Henderson.

Stvar je u tome što ni u Junajtedu ne znaju šta bi. Solskjer i generalno Junajtedova uprava vide Hendersona kao naslednika De Hee i da jednog dana preuzme vodeću ulogu od Španca. Ali kako dugogodišnji prvi golman Đavola pruža nešto bolja izdanja sada u odnosu na skoriju prošlost, čini se da bi Henderson mogao da ostane na čekanju duže, bez obzira na to što je dete Junajteda.

Henderson je letos imao mogućnost da pređe u Čelsi, ali Junajted kao prvo nije želeo da pojačava direktnog konkurenta, a i planovi za momka koji je briljirao tokom dve godine pozajmice u Šefildu su bili potpuno drugačiji. Podsetimo, Hendeson je još početkom septembra zapretio Junajtedu da ne želi da bude rezerva i da će ostati samo ako mu se obećaju redovne partije na golu. To dosad nije ispunjeno...


 


tagovi

Din HendersonZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara