Het-trik i dominacija Leandra Tavambe, raduje se i Vladan Milojević - totalni krkljanac na vrhu!

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.01.21. | 19:16

Nekadašnji napadač Partizana blistao u pobedi Al Tavona na Damakom – 3:1

Imao je Lenadre Tavamba velikih problema u pregovorima sa Al Tavonom, ali čini se da je napravio pravi potez odlukom da ostane u Saudijskoj Arabiji. Tale Strašni, kako mu tepaju navijači crno-belih, je tokom dosadašnjeg dela sezone dao četiri gola, ali je danas sručio rafalnu paljbu u mrežu Damaka. Za siguran trijumf Al Tavona – 3:1.

Snažni centarfor se poigravao sa odbranom nedoraslog rivala, na kraju postigao je het- trik. Da će ovo biti njegov dan, moglo se naslutiti još u šestom minutu. Tada je iskoristio jednu odbijenu loptu, instikitivno reagovao, ali uradio je to kao napadač od klase. Brzo, pravovremeno i hiruški precizno. Njegov udarac sa 15 metara zario se u donji desni ugao, i ostavio golmana bez mogućnosti da interveniše.

Izabrane vesti

Brzo je izjednačio gost preko nekadašnjeg igrača Dinama Domogoja Antolića, ali današnji meč bio je pokazna vežba Tavambine moći. Igrao se 47. minut kada je Tavamba duboko na svojoj polovini primio loptu, prosledio je do Sanea, i u punom sprintu nastavio kretnju ka golu Damaka. Dobio je pravovremeni pas, koji mu je omogućio da demonstrira snagu i brzinu. Izneo je štopera na leđima i potom rutinski pogodio. Do kraja meča Tavamba je još jednom pogodio.

Pored Leandra Tavambe razlog za veliko zadovoljstvo imao je i bivši trener Crvene zvezde Vladan Milojević. Posle jučerašnjeg trijumfa nad Al Etifakom, Miloje je dočekao kiks lidera Al Hilala.

Najveći rival Al Ahlija se neočekivano sapleo na gostovanju Al Fajzaliju (1:1). Dovoljno da se napravi pravi krkljanac na vrhu prvenstva Saudijske Srabije. A Hilal ima samo bod prednosti u odnosu na Milojevićev Al Ahli i Al Šabab koji je lako slavio na gostovanju Al Vahdi (4:2).

Hilal je imao vođstvo u današnjem meču preko Gomisa. Međutim, gosti nisu iskoristili nekoliko odličnih prilika, što im se osvetilo sedam minuta pre kraja. Tada je posle konsulatacija sa VAR-om dosuđen penal za domaćina, koji je iskoristio Tavareš.



tagovi

Leandre TavambaVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara