Slavlje igrača Hetafea (©Reuters)
Slavlje igrača Hetafea (©Reuters)

Hetafe brani Koloseum, Kadiz strašan samo u gostima, "lak" posao za Sosijedad

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.10.20. | 12:27

Četiri meča danas u Primeri

Neizvesna nedelja. Četiri meča i nijedan veliki favorit u današnjem programu Primere. Najlakši posao trebalo bi da čeka Sosijedad protiv Ueske, međutim, četa sa Anoete imala je tokom nedelje izazov u Evropi i to bi moglo da se odrazi večeras (21.00)...

Pobedom u Rijeci od 1:0 u četvrtak, u uvodnom meču grupne faze Lige Evrope, Sosijedad je potvrdio dobru formu iz prethodnih ligaških utakmica. U La Ligi su fudbaleri iz San Sebastijana pobedili dva puta zaredom sa 3:0. Najpre je pao Hetafe, a potom i Betis. Puleni Imanola Alguasila sakupili su posle šest odigranih rundi 11 bodova, uz respektabilni gol-razliku 10:2.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Ueska je, uz Valjadolid, jedina ekipa u takmičenju bez pobede u novoj kampanji. Ueska je, pak, uspela da akumulira pet remija u šest kola, što je pokazatelj da nikako nije lak zalogaj. Uz kombinaciju sa eventualnim mešanjem karata od strane domaćeg tima, novi remi nije nemoguć.

Nedeljni program počinje u Valjadolidu, gde stiže Alaves (14.00). Prošle sezone, oba protivnika završila su u poslednjoj trećini tabele, a njihovi dosadašnji rezultati u novoj sezoni sugerišu da će morati da nastave da se navikavaju na život na sličnim nivoima rang liste. Valjadolid je čak pretposlednji, i pomenuli smo već, još nema nijednu pobedu. Njegov najbliži rival je upravo Alaves, koji ima bod više. Na šest kola tim iz Vitorije je postigao samo tri gola, a u gostima je izgubio oba prethodna meča protiv Granade 1:2 i Viljareala 1:3.

U poslednjem kolu, Kadiz se pobrinuo za najveće iznenađenje vikenda, kada je kao novajlija u ligi iznenadio branioca titule Real iz Madrid. I to na njegovom terenu (0:1). Andaluzijski tim je tako podvukao vrlo uspešan start u Primeri. Posle šest kola, Kadiz ima 10 bodova i visoko je pozicioniran na tabeli. Danas ga očekuje okršaj sa Viljarealom, koji skupio bod više (16.00).

Paradoksalno, Kadiz je zabeležio sve tri pobede do sada u gostima. Osim Reala, pobedio je Bilbao i Uesku, dok je kod kuće skupio samo bod protiv Granade i izgubio u dva duela od Osasune i Sevilje. Sada će pokušati da poboljša loš domaći bilans protiv Žute podmornice, koji će takođe stići na jug zemlje u vrlo dobroj formi.

Žuti su ove sezone izgubili samo jedan takmičarski duel, u Barseloni (0:4). Od ostalih pet ligaških utakmica imaju bilans od tri pobede i dva remija. U četvrtak su uspešno otvorili Ligu Evrope, savladavši turski Sivas sa 5:3.

Hetafe je domaćin Granadi, protiv koje brani maksimalni domaći bilans (18.30). U prošlom kolu tim iz predgrađa Madrida je na Koloseumu minimalcem srušio vicešampiona Barselonu, a prethodno je srušio Osasunu i Betis. Madridski klub na svom stadionu ove godine nije primio nijedan gol, ali Granada će biti težak protivnik, sposoban da slomi domaću odbranu.

U pet odigranih ligaških utakmica sakupila je isti broj bodova kao i Hetafe (10). U poslednjem kolu uspela je da u andaluzijskom derbiju slomi jaku Sevilju (1:0), dok je u četvrtak potvrdila dobru formu u Ligi Evrope slavljem u Ajndhovenu nad PSV-om.

PRIMERA – 7. KOLO

Petak

Elče - Valensija 2:1 (2:0)

/Pomares 19, Fidel 37 - Lato 74/

Subota

Barselona – Real Madrid 1:3 (1:1)

/Fati 8 – Valverde 5, Ramos 63pen, Modrič 90/

Osasuna - Bilbao 1:0 (0:0)

/Ruben Garsija 81 pen/

Sevilja - Eibar 0:1 (0:1)

/Kike 41/

Atletiko Madrid – Betis 2:0 (0:0)

/Ljorente 46, Suarez 91/

Nedelja

14.00: (2,45) Valjadolid (2,85) Alaves (3,40)

16.00: (3,80) Kadiz (3,20) Viljareal (2,10)

18.30: (1,98) Hetafe (3,15) Granada (4,30)

21.00: (1,62) Sosijedad (3,70) Ueska (6,00)

Ponedeljak

21.00: (2,60) Levante (3,20) Selta (2,80)

***kvote su podložne promenama 



tagovi

PrimeraGranadaKadizAlavesHetafeValjadolidSosijedadUeska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara