Kubo (© Reuters)
Kubo (© Reuters)

Hetafe kreće u prelazni rok: Mete su krilo Reala i vezista Barse

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.12.20. | 14:11

Klubovi i igrači raspoloženi za saradnju

Doveo je Hetafe letos pojačanja iz Mančester Sitija, Barselone, Atletiko Madrida, Sportinga... Kad već posluje sa velikima rešio je da opet pokuša i naciljao dve mete pred početak januarskog prelaznog roka. Ni manje, ni više, nego iz aktuelnog i bivšeg prvaka Španije.

Želje trenera Hosea Bordalasa su Tekefusa Kubo iz Reala i Karles Alenja iz Barselone.

Izabrane vesti

Naravno, klub iz madridskog predrađa nema novca da priušti otkup ugovora, niti bi se dva giganta tek tako odrekla igrača koji bi u perspektivi mogli da vrede još više, pa je pozajmica najrealniji vid saradnje. Prema pisanju Asa, i klubovi i igrači su za tu opciju. Iz prostog razloga to, tamo gde su sad – ne igraju.

Kubo je letos stigao u Viljareal na pozajmicu vrednu 2.500.000 evra, s tim da Žuta podmornica nema pravo da otkupi njegov ugovor. Trebalo je Japanac da predstavlja jedno od jačih oružja Unaja Emerija, međutim, na utakmicama Primere bio je stater samo dvaput – za razliku od Lige Evrope, gde je igrao redovno Emeri je usled saznanja da Kubo neće dugo ostati počeo da promoviše decu kluba, poput Jeremija Pina, Rabe, Šakla i Fer Nina, pa se 19-godišnjem krilnom vezisti zatvorio put. Čak su mu i na stadionu Karamika savetovali da koliko ove zime potraži novu sredinu za razvitak talenata, kad ionako ne bi ostao dugo u Viljarealu.

Slično važi i za Karlesa Alenju. Razlika je u činjenici da je centralni vezista tri godine stariji, ali fudbalski i dalje mlad, pa Barselona ne želi tek tako da ga se odrekne, iako mu ne daje bogzna kakve šanse. Tek pet utakmica ove sezone, ito toliko i u prethodnoj, da bi drugi deo te sezone proveo na kaljenju u Betisu. I tad ga je Bordalas zvao, ali je Alenja izabrao klub iz Sevilje.

Trener Betisa bi ga rado video, jer – piše As – nema dovoljno opcija na sredini terena...


tagovi

Karles AlenjaTakefusa KuboHetafe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara