©AFP
©AFP

Hetafeov hronični košmar zove se Hoselu: Real slavio pred Madrilenjo, ali i ostao sa jednim štoperom

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 22:57

Iskusni napadač nastavio tradiciju sjajnih igara protiv Hetafea i sa dva gola potpisao pobedu (2:0)

Šest golova i jedna asistencija, učinak je Hoselua na poslednjih šest utakmica protiv Hetafea, a dva od šest je iskusni napadač upisao večeras čime je ujedno režirao trijumf Reala (2:0) kojim su Madriđani zadržali lidersku poziciju pred utakmice koje bi mogle da predstavljaju prekretnicu sezone.

Bilo da nosi dres Alavesa, Espanjola ili Reala, Hoselu godinama unazad uživa u susretima sa klubom sa periferije Madrida. Od decembra 2021. godine Hetafe je sa megdana španskom napadaču redovno izlazio uz packu. Izuzetak je predstavljao remi (2:2) u gostima početkom 2022. godine.

Izabrane vesti

Prerastao je Hoselu u hronični košmar Hetafea vremenom, a tradiciju je nastavio i večeras režiravši važnu pobedu pred Madrilenjo, ali i duel protiv Đirone koji sledi potom. Ipak, zadovoljstvo usled nova tri boda u značajnoj meri je pokvario peh koji je doživeo Antonio Rudiger, posle kojeg je Karlo Ančeloti ostao sa samo jednim štoperom u rotaciji.

Pre Nemca, povrede su doživeli Militao i Alaba su pa će Real gradski derbi protiv Atletika dočekati sa samo jednim centralnim defanzivcem - Naćom Fernandezom.

Brinuće u Kraljevskom klubu narednih dana o alternativnim rešenjima na poziciji štopera. Glavobolje stižu baš pred duele koji bi mogli da predstavljaju prekretnicu u šamponskoj trci s obzirom na to da u samo nedelju dana na Santjago Bernabeu stižu trećeplasirani i drugoplasirani tim Primere trenutno.

Ipak, teške teme će makar za nijansu ublažiti večerašnja pobeda u režiji Hoselua. Napadač Reala uspeo je da načne rivala u 14. minutu i tako popravi utisak posle prečke koju je pogodio nešto ranije. Vodećem golu Reala prethodila su čak 22 pasa te je pogodak na asistenciju Lukasa postignut posle najduže akcije Kraljevskog kluba ove sezone.

Minimalna prednost gostiju ostala je na snazi do 56. minuta kada je Vinisijus Žunior proigrao večerašnjeg junaka čiji je gol otklonio praktično sve dileme. Rivala na konopcima u dve situacije je mogao da dokrajči Vinisijus Žunior, ali je u obe situacije gađao u Soriju.

Za razliku od kolege na drugoj strani, Lunin je imao znatno manje posla, odnosno bio je bez iskušenja u prvom poluvremenu, a Hetafe je prvi put posle 353 utakmice odigrao duel kao domaćin bez šuta ka golu. Ipak, sjajnu priliku da postigne makar počasni gol propustio je Mejson Grinvud čiji je šut preusmerio golman Reala te se lopta od stativu vratila u teren.

PRIMERA – ODLOŽENI MEČEVI 20. KOLA

Sreda

Barselona - Osasuna 1:0 (0:0)

/Roke 63/

Atletiko Madrid - Rajo Valjekano 2:1 (1:1)

/Reinildo 36, Depaj 90 - Garsija 43/

Četvrtak

Hetafe - Real Madrid 0:2 (0:1)

/Hoselu 14, 56/



tagovi

ŠpanijaHoseluHetafeReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara