Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hoće li se igrati na Boksing dej? Otkazan i treći meč...

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.12.21. | 23:18

Posle Enfilda i Molinoa, kapije zatvorene i na Tarf Muru

Najpre su otkazani mečevi Liverpul - Lids i Vulverhempton - Votford, iako su iz Premijer lige insistirali da će biti fudbala na Boksing dej. Everton je svim snagama pokušavao da odloži gostovanje u Barnliju, jer Rafa Benitez na raspolaganju navodno ima svega devet igrača. Uspeo je posle nekoliko odbijenih zahteva u svojoj nameri - nema fudbala ni na stadionu Kleretsa.

Izabrane vesti

"Odlučeno je da klub neće biti u stanju da odigra meč ovog vikenda kako zbog Kovida i povreda nema dovoljan broj igrača. Uprava je uspela da donese odluku i pre Boksing deja kako bi klubovi i navijači dobili jasniju sliku", stoji u zvaničnom saopštenju.

Engleski mediji navode i da u timu iz Liverpula nema novih slučajeva zaraze, ali da jednostavno Benitez ne može ni trening da odradi kako treba zbog nedovoljnog broja igrača. Karamele se muče i sa povredama.

"Sa povredama i pozitivnim slučajevima koje imamo, očekivali smo da utakmica bude odložena, kao što je slučaj sa mnogim drugim, kako bi se održao integritet lige, jer gubimo preveliki broj igrača", izjavio je španski stručnjak u četvrtak uveče.

Na kraju su klubu sa Gudisona molbe uslišene, a postavlja se i pitanje da li će biti novih odlaganja? Brojni klubovi se muče sa virusom korona, kapiteni i treneri su izneli zabrinutost jer će igrači koji budu u stanju da nastupe biti pod prevelikim opterećenjem tokom gustog prazničnog rasporeda. Na sastanku održanom juče Pep Gvardiola je govorio i o mogućem štrajku, dok je Antonio Konte sastanak nazvao "traćenjem vremena".

S ozbirom da nije svima bilo potpuno jasno prema kojim osnovama se odlučuje kako se odlažu utakmice, Premijer liga je obelodanila vodič kroz protokole za pomeranje termina. Klubovi su u obavezi da prilože sledeće informacije:

- Detalje o igračima i članovima stručnog štaba koji imaju Kovid, njihov status po pitanju vakcinacije i ukoliko je poznato - izvor zaraze

- Imena igrača i članova stručnog štaba koji se bore sa bolešću ili povredom

- Imena igrača koji su u mogućnosti da igraju, zaključno sa "dovoljno iskusnim" omladincima

- Zdravstvene podatke kako bi se potvrdio status svakog igrača koji je van stroja, koje će prešeljati medicinski savetnici Premier lige

Kada se prikupe podaci, u ozbir se uzimaju sledeći faktori:

- Uticaj Kovid infekcije, povrede, izolacija ekipe, kao i broj prvotimaca i mladih igrača sa adekvatnim iskustvom

- Ukoliko klub nema najmanje 13 igrača i golmana mečevi će biti odloženi

- Status širenja Kovida u klubu, kao i broj izvora zaraze i udaljenost naredne utakmice

- Mogućnost kluba da na bezbedan način pripremi igrače

- Medicinski savet o riziku po zdravlje i bezbednost igrača i članova stručnog štaba odigravanjem utakmice

- Savet zdravstvenih organa Velike Britanije i drugih javnih tela

- Ostale posebne okolnosti


tagovi

BarnliEvertonPremijer ligaBoksing Dej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara