Muktar Dijakabi (©Reuters)
Muktar Dijakabi (©Reuters)

Hoće li se neko izviniti? Nema dokaza da je Kala vređao Dijakabija na rasnoj osnovi

Vreme čitanja: 1min | pet. 09.04.21. | 11:39

Biće opet vatre

Muktar Dijakabi je pobesneo, jurio je Huana Kalu po celom terenu, hteo da se fizički obračuna sa fudbalerom Kadiza i svi su to razumeli. Jer Dijakabi je tvrdio da mu je Kala rekao da je “crno g…o”. Kala je pak tražio izvinjenje, najavljivao sudske tužbe, jer javnost se obrušila na njega, iako on ništa loše nije uradio. Nije pominjao boju kože, samo je rekao protivniku: “Ostavi me na miru”. Nezavisna istraga La Lige ustanovila je ipak da jeste i vređao Dijakabija, ali uz napomenu: ne na rasnoj osnovi.

Radio Kope je naime danas objavio da je uprava takmičenja angažovala specijalizovanu agenciju za čitanje sa usana i kontrolu svih audio-snimaka na praznom stadionu. Navodno, čulo se kako Kala govori Dijakabiju da je “g…o”, da ga “ostavi na miru”, pa mu se čak i izvinio i rekao: “Nemoj da se ljutiš”.

Izabrane vesti

Ali nigde nije uočeno da je Kala pomenuo Dijakabijevu boju kože.

Naravno, to što nema dokaza ne znači da se to nije desilo i deluje da će sve ovo samo dalje podići tenziju u španskom fudbalu. Jer Kala će sada tražiti izvinjenje, možda nekog i tužiti. A nije delovalo da će dobiti izvinjenje od Dijakabija, jer on je uveren da je vređan na rasnoj osnovi.


tagovi

KadizMuktar Dijakabirasizam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara