Foto: Reuters
Foto: Reuters

Honda: Kroz Milan su zbog klupskih problema prošli mnogi prosečni igrači

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.03.21. | 20:48

Japanac se prisetio problema kroz koje su prošli Rosoneri u prethodnoj deceniji

Nakon prolećnih oscilacija Milan je izgubio korak u šampionskoj trci u odnosu na gradskog rivala koji sada ima šest bodova prednosti, međutim i pored toga Rosoneri konačno izgledaju kao tim koji je na izlazu iz sivila u kojem se nalazi godinama.

Izabranici Stefana Piolija napravili su pomak na međunarodnoj sceni gde su eliminisani u osmini finala od Mančester Junajteda, dok su na domaćoj sceni paralelno pokazali da imaju potencijal, za vrh tabele. Aktuelna situacija i nagoveštaj boljih dana bili su povod da se Keisuke Honda za Gazetu priseti dana kada je on nosio crveno-crni dres

Izabrane vesti

"Nisam oklevao ni sekunde kada je stigao poziv iz Milana. Nekoliko godina ranije sam bio blizu Lacija, ali CSKA je odbio ponudu. I danas sam zahvalan Adrijanu Galianiju što je dozvolio da se moj san ostvari, ali bilo je i mnogo problema. U drugim okolnostima, moram priznati, možda nikada ne bih igrao za Milan. Činjenica da su se mučili mi je pomogla", rekao je Honda.

Japanac koji je dres čkana Serije A nosio od 2014. do 2017. godine otkrio je probleme sa kojima se u tom periodu suočavao Milan.

"Klub nije imao novca za kupovinu vrhunskih igrača, pa su mnogi prosečni igrači dobili priliku da nose ovaj dres. Ni Milan nije imao strategiju, jer se svaka tri meseca pričalo o dolasku novog trenera. Bilo je nemoguće postići rezultate na taj način".

Stav Honde je da su problemi vukli jedan drugi, a da je jedna od žrtvi bio Pipo Inzagi koji je postavljen na funkciju šefa stručnog štaba kojoj u tom trenutku nije bio dorastao.

"Pippo Inzagi je bio na klupi, bilo je prerano da preuzme tu ulogu. Bilo je nekoliko dobrih igrača, poput Ignasija Abatea i Điakoma Bonaventure. Često bismo razgovarali o potrebi ulaganja više napora, ali neki to jednostavno nisu dobili, pa je Inzagi kao trener morao da preuzme odgovornost".

Pri pomenu neodgovornih pojedinaca neizbežan je bio osvrt i na Marija Balotelija od kojeg se u dresu Rosonere očekivalo znatno više od prikazanog.

"Mario ima ogroman talenat, a opet nikada nije učinio ništa da se poboljša. Želeo sam da mu promenim dnevnu rutinu, govoreći mu da mi veruje, da ako želi da postane najbolji, mora vredno da trenira. Pogledao me je i sutradan se pojavio 40 minuta ranije da trenira u teretani. I dan posle toga. Trećeg dana mu je dosadilo. To je Mario. Nije bio jedini. Ni Romanjoli nije trenirao sa sto posto. Trebalo bi više da veruje u sebe i da ima drugačiju filozofiju".

Rosoneri sada imaju vođu na terenu u vidu Zlatana Ibrahimovića koji ih neprestano gura da daju više.

"Nikada nisam upoznao Ibrahimovića, ali voleo bih. Mislim da je fudbalski gigant i voleo bih da znam više o njegovom karakteru. Nadam se da će osvojiti skudeto sa Milanom, jer i dalje pratim Rosonere", kazao je Honda.

Vezni fudbaler (34) nedavno je potpisao ugovor sa Nefčijem kao slobodan igrač, a u Milan je stigao u januaru 2014. godine iz CSKa Moskve kao slobodan igrač. Tokom perioda provedenog u redovima Rosonera okitio se Superkupom Italije u sezoni 2016/17, a na 92 zvanične utakmice postigao je 11 golova uz 16 asistencija.


tagovi

Keisuke Honda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara