Sven Botman (©Reuters)
Sven Botman (©Reuters)

Horor sezona Njukaslovog stuba odbrane: Stradao prednji ukršteni ligament!

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.24. | 19:21

Već bio odsutan tri, sada ga čeka još oko devet meseci oporavka

Teška sezona upravo je postala užasna za Svena Botmana jer su se crne slutnje obistinile - stradao je prednji ukršteni ligament kolena!

Težinu potvrde zvanično je potvrdio Njukasl na klupskom sajtu kroz saopštenje u kojem se ističe da Holanđanina čeka operacija, a zatim oporavak između šest i devet meseci. Da sve bude još gore, Botmanu je ne samo ova, već možda i pola naredne sezone propalo zbog povrede u 82. minutu poraza od Mančester Sitija u četvrtfinalu FA kupa.

Izabrane vesti

Holanđanin kome su fudbalski stručnjaci predviđali blistavu budućnost definitivno proživljava najgore momente dosadašnje karijere. On je već propustio tri meseca sezona zbog oštećenja na ligamentima kolena. Ta povreda nema direktne veze sa ovom, mada je činjenica da je Botman tada izabrao da terapiju bez operacije moglo ozbiljno da utiče na ono što mu se sada dogodilo. Što bi, kada se podvuče crta, moglo da ima daleko razorniji efekat u nastavku karijere.

Izuzetno je čudno to što je Holanđanin tu prvu povredu 'osetio' sa zakašnjenjem, odnosno posle utakmice sa Brentfordom u kojoj je stradalo koleno, odigrao je još dva meča pod bolovima. Tada je utvrđeno da povreda nije naivna, ali je fudbaler insistirao da ne ide na operaciju, već da se podvrgne terapijama.

Prema trenutnim procenama, Botman bi na teren mogao najranije oko 1. oktobra, međutim postoje indicije da bi zbog ozbiljnosti povrede i onoga što se dogodilo pre nekoliko meseci moglo da ga ostavi bez takmičarske akcije sve do početka 2025. godine!

Holanđanin je doveden u Njukasl kako bi bio stub odbrane, što i jeste bio do ove sezone, odnosno dok ga nije snašlo sve sa čime se suočava u proteklih nekoliko meseci. Umesto Botmana, očekuje se da će Edi Hauv gurnuti u vatru Džamala Laselsa, dok se za leto sprema izlazak na tržište i kupovinu novog centralnog beka.

Kako se spekuliše u lokalnim medijima, kruži priča da je Botman pretrpeo totalno kidanje ligamenta kolena, dok drugi ipak tvrde da to nije slučaj.


tagovi

Sven BotmanNjukasl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara