Hrvat dao jedan od najvažnijih golova u istoriji TSC-a, Ratkov torpedovao Radnički

Vreme čitanja: 4min | pon. 08.05.23. | 18:00

Tim iz Bačke Topole trijumfom protiv Kragujevčana približio se mestu u Ligi šampiona - 4:1

Mic po mic i TSC je bliži Ligi šampiona. Nova lepršava partija ekipe sa severa Srbije i lakše će se disati u Bačkoj Topoli nakon pobede u Kragujevcu, koja je približila ekipu elitnom takmičenju UEFA. Sve drže u svojim rukama Topolčani, pa neće morati da brinu o rezultatima konkurenata za drugo mesto. Radnički je pokazao da zna da igra fudbal, na momente terao protivnika na grešku, ali su fudbaleri tima iz Šumadije pravili greške koje su ih na kraju koštale poraza. Dva kaznena udarca za goste, od kojih jedan promašen, i slobodan udarac nakon kojeg je pao pogodak bili su dovoljni da bodovi odu u Bačku Topolu 1:4.

Opšte je poznato da odbrana ekipe iz Bačke Topole daje izuzetan doprinos ofanzivi, što se i danas videlo na delu. Josip Ćalušić je pogodio mrežu ali i poslao dve upotrebljive lopte nakon kojih su igrači Radničkog skrivili penale. Kada Nemanja Petrović postigne gol TSC slavi, što se videlo i danas. Zatresao je mrežu Stojana Lekovića kapiten Topolčana u stilu velikana ove igre koji su delovali po levom boku. Konkurent za gol kola biće mu saigrač Ratkov, čiji pogodak je takođe za TV špice. Izostanak Luke Iliće nadomešten je pomeranjem Đakovca napred, uz veliki doprinos i ostatka veznog reda.

Izabrane vesti

Kragujevčani su istrčali u okrnjenom sastavu, bez Evandra, Činede, Ivanovića i Jovanovića, nije im manjkalo motiva bez obzira što nisu imali takmičarske ambicije, jer ne mogu ni gore ni dole. Hrabra igra izabranika Dejana Joksimovića koji su uspeli da prevare jednu od najboljih odbrana u ligi i nateraju je da iz poslednje linije panično ispucava lopte napred. Ne i dovoljno za bolji učinak Šumadinaca, koji ostaju na osmom mestu na tabeli. Tek što su zaigrali ofanzivnije fudbaleri Radničkog, TSC je postigao treći pogodak i meč okrenuo na svoju stranu. Na kraju je i sreća okrenula leđa domaćima, pre četvrtog gola gostiju su zatresli stativu sa svega par metara.

Ni pola minuta igre nije proteklo a Radnički je zapretio. Čolović je odapeo sa distance, a Veljko Ilić ispustio loptu koju su očistili njegovi saigrači. Držali su loptu u svojim nogama fudbaleri TSC-a, nisu jurišali već strpljivo čekali da probiju bedem odbrane Kragujevčana. Ponjević je napravio grešku nakon koje je Đakovac pokušao iz daljine i bio neprecizan. Još jedan bivši igrač Topolčana našao se u centru pažnje. Vasilije Đurić je svojom neopreznošću poklonio penal gostima, koji je u pogodak pretvorio Ifet Đakovac i stigao do broja od deset golova u sezoni.

Brzo je stigao Radnički do izjednačenja. Lopta je prošla kroz sredinu između tri centralna beka TSC-a, a iskusni Luka Milunović je majstorski zaobišao golmana gostiju i smestio loptu u mrežu. Unervozili su Topolčane fudbaleri u crvenim dresovima, i mogli su odmah i do preokreta da je precizniji bio Čolović. Međutim, kako su krenuli da igraju Kragujevčani odmah su sami sebi skočili u stomak. Nova greška odbrane, Mitrović je oborio Ratkova i sudija Milanović je ponovo pokazao na belu tačku. Isti izvođač, druga strana i promašaj. Ifet Đakovac je bio neprecizan, lopta je okrznula prečku i završila iznad gola. Delovalo je da će se otići na odmor sa nerešenim ishodom, a da ne bude tako pobrinuo se danas odlični Josip Ćalušić. Hrvatski internacionalac je glavom pogodio gol Lekovića nakon centaršuta Milosavljevića.

Krenuli su agresivno domaći u nastavku meča, pokušavajući da izvrše pritisak na poslednju linije Topolčana. Vidosavljević je zapretio iz daljine, i dodao još jedan neprecizan šut na konto svog tima. U momentu kada je Radnički napadao, TSC je povećao prednost. Ukradena lopta na sredini i kontra napad koji je u stilu Aleksandra Kolarova u gol pretvorio kapiten gostiju Nemanja Petrović. Hirurški precizan udarac sa preko dvadeset metara završio je u mreži golmana Lekovića, i izazvao euforiju među igračima u plavoj opremi. Urušio je treći pogodak Kragujevčane koji su počeli da posustaju, čime su dozvolili protivniku da lakše uđu u šansu za gol. Jovanović i Đakovac su mogli da povećaju prednost svog tima, nedostajala im je bolja završnica.

Ponovo su umrtvili igru gosti, na čijoj je strani bila i sreća. Maksimović je sa svega par metara glavom pogodio stativu, i tako propustio priliku da meč uvede u neizvesnost. Odmah na drugoj strani faul i nova majstorija Petra Ratkova, koji je postigao prelep pogodak iz slobodnog udarca.

 

 

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-OF ČETVRTO KOLO

RADNIČKI KRAGUJEVAC:TSC 1:4 (1:2)

/Milunović 27- Đakovac 20 (pen), Ćalušić 43, Petrović 60, Ratkov 86/

Stadion Čika Dača, Kragujevac

Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija)

Gledalaca: 300

Žuti kartoni: Ponjević, Mitrović (Radnički Kragujevac) Petrović, Kuveljić, Ratkov (TSC)

Radnički Kragujevac (4-2-3-1): Leković 6,5 – Ponjević 5,5 (od 90. Slavković), Tomović 6, Mitrović 5,5, Pecelj 6 - M. Vidović 6 (od 90. Srnić), Zorić 6 (od 90. Ristović) – Čolović 6,5, Vidosavljević 6,5 , Đurić 6 (od 66. Krajišnik 6) – Milunović 7 (od 66. Maksimović 6)

TSC (3-5-2): V. Ilić 6,5 – Cvetinović 7, Stojić 7, Čalušić 7,5- Cvetković 7, Milosavljević 7 (od 55. Radin 6,5), Kuveljić 7 , Đakovac 7, Petrović 7, 5 (od 90. Stojković) – Jovanović 7, Ratkov 7,5 (od 90. Vukić)

Igrač utakmice: Nemanja Petrović 7,5.

SUPERLIGA, 34. KOLO

Plej-of

Radnički - TSC 1:4 (1:2)

/Milunović 27 - Đakovac 20 pen, Čalušić 43, Petrović 60, Ratkov 86/

18.00: (2,20) Čukarički (3,35) Vojvodina (3,35)

19.00: (14,0) Voždovac (6,75) Crvena zvezda (1,20)

20.00: (1,32) Partizan (5,10) Novi Pazar (10,0)



tagovi

Josip ČalušićPetar RatkovŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara