Foto: footyheadlines.com/EPA
Foto: footyheadlines.com/EPA

Hrvati besni zbog novog dresa: Ko se ovo napušio, izgledamo kao Vojvodina

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.24. | 16:43

"Stolnjak, a ne dres...", samo je jedan u nizu negativnih komentara tamošnjih navijača

Kao što to obično biva kada se ide u susret velikim takmičenjima, evropske reprezentacije polako predstavljaju nove garniture dresova u kojima će se pojaviti na kontinentalnoj smotri u Nemačkoj sredinom juna meseca. Iako još nije zvanično predstavljen, već je promocija zakazana za ponedeljka 18. marta, fotografije novog ruha selekcije koju predvodi Zlatko Dalić procurele su u javnost, a malo je reći da naši susedi nisu zadovoljni izmenjenim dizajnom.

Dok zamerki na drugu, teget garnituru gotovo da nema, navijače je razjario dizajn glavnog, crveno-belog dresa. Nekadašnji niz kvadratića, zamenili su ogromni, crveni kvadrati, a anketa jednog od najčitanijih hrvatskih medija Indeksa pokazuje da preko dve trećine ispitanika (više od 3.000 ljudi) doživljava crveno-beli dres užasnim.

Izabrane vesti

U moru komentara iz kojih isijava nezadovoljstvo, Indeks je izdvojio nekolicinu najautentičnijih koji izvorno prikazuju razočaranje povodom dresova.

"Napuše li se oni kad osmišljavaju dizajn", jedan je od komentara, a bilo je i onih koji su prvu garnituru uporedili sa novosadskom Starom Damom: "Ovaj glavni je katastrofa, izgleda kao dres FK Vojvodine. Drugi je ok."

Komentari su nastavili da se nižu u negativnom tonu.

"Dizajn plavog je trebalo primeniti i na crveno-beli. Ovako je stvarno ružan."

"Dizajneri su se baš potrudili pet minuta pre kraja smene."

"Ovo prvo je stolnjak, a ne dres."

"Je li ovo neka za***ancija? Prvi april je tek za 18 dana."

"Ovo izgleda kao poljsko-indonežanski jastuk."

Ipak, koliko god je Hrvate iznervirao dizajn prvog dresa, zbog eliminisanja većeg broja kvadratića, drugi, koji de fakto, moćno izgleda, popravio je raspoloženje.

Reprezentacija Hrvatske će u novim dresovima nastupati tokom naredne dve godine, a premijerno će ih nositi na prijateljskom turniru u Kairu koji je na programu za osam dana.


tagovi

reprezentacija Hrvatskefudbalska reprezentacija hrvatskedresovinovi dresovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara