Foto: Reuters
Foto: Reuters

Hrvati razočarani posle poraza od Slovenije: Bilo je jako loše, nemamo prava na još jednu grešku

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 10:43

Zlatko Dalić istakao da njegovi izabranici moraju da se pokažu u boljem svetlu već u subotu protiv Kipra

Uprkos činjenici da je u kvalifikacije za planetarnu smotru ušla sa epitetom favorita i bremenom vicešampiona, reprezentacija Hrvatske okliznula se već na prvom koraku i sa gostovanja Sloveniji se vratila praznih šaka. Gol odluke postigao je Sandi Lovrić, a prva pobeda rivala u međusobnim duelima bila je povod Zlatku Daliću da najavi promene uoči narednih izazova.

Izabrane vesti

"Dobro smo ušli u utakmicu sa dve šanse koje nismo iskoristili, ali posle primljenog gola nismo bili na tom nivou. Napravili smo neke promene, ali nam ništa nije polazilo od ruke. Nismo bili konkretni i, kad smo gubili, nismo stvarali šanse koje bi nam donele izjednačenje. Nismo imali probojnost, primali smo loptu u noge, nismo imali dubinu i konkretnost. Previše se težilo rešenjima jedan na jedan. Bilo je jako loše. Počeli smo porazom, međutim moramo da podignemo glave i da pokušamo to da popravimo", rekao je selektor Hrvatske posle prve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Rezultatski zaostatak uticao je da Dalić već na početku drugog dela iz igre izvede Bornu Barišića i preseli Ivana Perišića na levog beka.

"Borna je vrlo rano dobio žuti karton, nakon toga napravio je prekršaj na rubu crvenog kartona, morao sam da pravim izmenu. Ulaskom Oršića sam želeo da dobijemo i više probojnosti po levoj strani. Perišić je u drugom delu utakmice napravio nekoliko prodora preko krila".

Uprkos činjenici da su Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić arhitekte igre vrhunskih klubova, na megdanu Sloveniji vezni red Vatrenih je izgledao daleko ispod željenog nivoa.

"Oni su pregršt puta odigrali dobro u reprezentaciji, ipak ovaj put je posed lopte bio jalov. Nisu se nametnuli i pravili višak. Loše je bilo. Moramo da budemo konkretniji, sve smo radili sporo. Posle vodećeg gola Slovenija je imala više motiva, bila je agresivnija i bolja. Kad smo mi u pitanju, polušanse koje smo stvorili nisu bile konkretne. Moramo da se znatno popravimo. Rekao sam i ranije, nema ključnih utakmica, ali šteta da smo na ovaj način krenuli kvalifikacije. Nemamo više prava na grešku, moramo da dobijemo sve utakmice koje slede. Rekao bih neka naša klasika, uvek sporo startujemo".

Priliku da poprave utisak repezentativci Hrvatske imaće već u subotu kada će ugostiti Kipar.

"Moramo da zaboravimo ovo, da se oporavimo. Napravićemo neke promene. Nećemo pognuti glave, idemo dalje", kazao je Dalić.



tagovi

fudbalska reprezentacija hrvatskeZlatko Dalić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara