Nenad Bjelica (©Reuters)
Nenad Bjelica (©Reuters)

Hrvatska: Dinamo beži, ali Osijek se ne predaje

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.05.21. | 14:55

Ekipa Nenada Bjelice u 32. kolu dočekuje Varaždin

Dinamo je juče savladao Slaven Belupo i stekao sedam bodova prednosti na čelu tabele. Odigrao je isti broj utakmica kao drugplasirani Osijek, koji večeras ima priliku da se vrati na četiri boda zaostatka. Belo-plavi na stadionu Gradski vrt dočekuju Varaždin (19.05).

19.05: (1,20) Osijek (5,80) Varaždin (13,0)

Izabrane vesti

Osijek je uspeo da se umeša u borbu za titulu, već sada je osvojio rekordan broj bodova, ali iako se čini da Modri polako beže, neće odustati. Četa Nenada Bjelice je istakla velike ambicije, kako god da se tekuća sezona okonča, biće upisana u istoriju kluba zlatnim slovima. Položeni su temelji i za budućnost, a koliko je Osijek ozbiljan govore i informacije iz Hrvatske, da je uprava kluba spremna da izdvoji 2.500.000 evra za transfer Ramona Mijereza iz Alavesa (uz još 20 odsto od naredne prodaje).

"Ponosni smo na sve što ostvarujemo, ali ne želimo da se zaustavimo na ovome već bi da nastavio na isti način, da poboljšamo ekipu i rezultate, a na kraju ćemo videti gde će nas sve to odvesti. Mi stvaramo nešto i za sledeću sezonu i za sezone koje dolaze nakon nje. Promenili smo mentalitet ekipe, momci idu svaku utakmicu na pobedu, a tako će biti dok god ja budem u svlačionici. Moramo biti spremni na svaku eventualnu grešku Dinama, zahtevam od igrača maksimalnu ozbiljnost. Ja sam zadovoljan, startovali smo s minus osam iza Dinama i Gorice, a pet kola pre kraja smo puno ispred Gorice i blizu Dinama. Pogotovo jer smo puno toga radili u hodu...", izjavio je trener Osijeka Nenad Bjelica, prenosi Germanijak.

Neporažen je na osam poslednjih mečeva, ali je remijima sa Slaven Belupom i Rijekom omogućio Dinamo (sa kojim je takođe remizirao pre desetak dana) da se odlepi. Za rivala u tekućoj rundi ima tim kojem predstoji grčevita borba za opstanak.

Varaždin je drugi iznad crte, ali ima isti bodovi saldo kao Lokomotiva i jedan više od poslednjeplasirane Istre. I bod bi bio veliki za ekipu Zorana Kastela, ali s obzirom u kakvoj je formi, to će biti gotovo nemoguća misija. Varaždin je bez trijumfa na poslednjih devet utakmica (pet poraza i četiri remija), dok je u duelima sa Osijekom pretrpeo poraze u sva tri ovosezonska duela.

HRVATSKA - 32. KOLO

Petak

Lokomotiva - Šibenik 1:0 (0:0)

Subota

Slaven Belupo - Dinamo 0:2 (0:0)

Hajduk - Rijeka 3:2 (2:1)

Nedelja

17.00: (2,95) Istra (3,15) Gorica (2,35)

19.05: (1,20) Osijek (5,80) Varaždin (13,0)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Hrvatska 1HNLOsijekVaraždinNenad Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara