(©Reuters)
(©Reuters)

Hrvatska za opstanak protiv naoštrenog Ronalda

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.11.20. | 12:20

Vatreni biju bitku za ostanak u najjačoj diviziji Lige nacija

Jednima znači, drugima ne. A, opet, alfa i omega drugopomenutih sigurno nije došao u Split na izlet. Portugalci, osvači premijernog izdanja Lige nacija neće imati priliku da brane trofej. Izabranici Fernanda Santosa izgubili su u subotu na svom terenu od Francuske (0:1), koja je tim trijumfom osigurala prvo mesto u Grupi 3 najjače divizije i plasman u narednu fazu takmičenja. S druge strane, povoljna okolnost za šampiona Evrope je to što ne može ni da ispadne u diviziju B, za razliku od Hrvatske (20.45).

Vatreni su u subotu takođe poraženi, i to u Švedskoj (1:2) i u poslednje kolo ulaze sa istim brojem bodova kao Skandinavci, koje su u oktobru dobili kod kuće istim rezultatom. Da bi izbegli eliminaciju u niži rang, moraju protiv Kristijana Ronalda i drugova da zabeleže bolji ishod nego žuto-plavi u Sen Deniju, a to im neće biti lako jer, em im je u svesti još svež septembarski poraz na Dragau od 4:1, em ne samo da nikad nisu dobili ovog protivnika, nego su samo jednom uspeli da izbegnu poraz.

Izabrane vesti

Domaći su trening posle poraza od Švedske odradili u Omišu, i to u okrnjenom sastavu pošto je selektor Zlatko Dalić dao poštedu nekim od ključnih igrača. Na ovoj utakmici on neće moći da računa na bolesne Domagoja Vidu, Marcela Brozovića, Marina Pongračića, kao ni na Duja Ćaleta Cara, koji će pauzirati zbog kartona, te Filipa Uremovića, koji se povredio u Solni.

"Očekujem Portugal u najjačem satavu. Očekujemo odličnu utakmicu. Imaju sjajnu mladu ekipu, nove igrače koji dolaze i koji igraju u velikim klubovima. Mogu opet da se nadaju velikim rezultatima kao što su bili i do sad. O Ronaldovoj motivaciji sve govori što je došao u Split, a Portugal više ne može da bude prvi", rekao je selektor Dalić, a potom ispalio salvu nezadovoljstva:

"Frustriran sam svime oko mene, svim tim situacijama, putovanjem i utakmicama. Puno je presinga, ali to je moj posao. Ja sam pun motiva i ja sam odgovoran za sve ovo. Ja u verujem u sebe. Nije lako, ali to je moj posao i ja to moram prihvatiti. Znam da je pritisak ogroman, mogu da se nosim".

Dalićev kolega Santos preuzeo je posle poraza od Francuske krivicu za taj neuspeh i najavio da će njegova ekipa u poslednjem kolu ići na pobedu. Kako i ne bi kada je Ronaldo toliko koncentrisan da prestigne legendarnog Iranca Alija Daeija sa liste najboljih strelaca za nacionalni tim. Daeji je na koti 109, a Ronaldo trenutno na 102.

"Nisam dobro spavao posle Francuza. Uzrujan sam jer nam je ovo četvrti poraz, a svaki poraz za mene je katastrofa. Možda sam morao da pojačam malo vezni red, ali šta je tu je. Triput sam gledao snimak utakmice. Nažalost, više ne možemo da buedmo prvi, ali to ne znači da ćemo igrati ležerno. Iz poštovanja prema drugoj reprezentaciji na svetu igraćemo maksimalno ozbiljno. Uostalom, Portugal uvek igra na pobedu", rekao je Santos.

LIGA NACIJA A - 6. KOLO

Utorak

GRUPA 3

20.45: (3,35) Hrvatska (3,35) Portugalija (2,20)

20.45: (1,62) Francuska (3,70) Švedska (6,00)

GRUPA 4

20.45: (2,50) Španija (3,30) Nemačka (2,85)

20.45: (1,72) Švajcarska (3,60) Ukrajina (5,10)

Sreda

GRUPA 1

20.45: (8,50) Bosna i Hercegovina (4,70) Italija (1,38)

20.45: (3,90) Poljska (3,50) Holandija (1,95)

GRUPA 2

20.45: (1,75) Belgija (3,60) Danska (4,90)

20.45: (1,22) Engleska (6,50) Island (13,0)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga nacijareprezentacija Hrvatskereprezentacija Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara