Hteli ga Barsa, Borusija, Totenhem, Monako, Seltik... Potpisao ga je Red Bul Salcburg!

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.01.23. | 16:04

Zanimljivo pojačanje austrijskog šampiona

Aktivirao se i Red Bul Salcburg. Klub iz Mocartovog grada je danas realizovao pojačanje u njihovom stilu.

Mlad, talentovan sa velikim potencijom da napreduje, novi član Salcburga je postao izraelski ofnazivni vezista Oskar Gluh (18). Došao je iz Makabi Tel Aviva u transferu teškom 7.000.000 evra i potpisao ugovor do leta 2027. godine. On je sledeći veliki Red Bulov projekat.

Izabrane vesti

Poznavaoci fudbalskih prilika u Izraelu tvrde da se u tamošnjem fudbalu takav talenat nije pojavio već godinama, možda čak i decenijama.

Ponikao je u Makabiju iz Tel Aviva, debitovao za prvi tim sa 17 godina, prošao sve mlađe reprezentativne selekcije i bio najzaslužniji za senzacionalan plasman izraelskih omladinaca u finale evropskog prvenstva gde su tek posle produžetaka poraženi od Engleske. Upravo na tok takmičenju je privukao pažnju brpojnih evropskih skauta.

Mesecima se pisalo da su za njega zainteresovani Totenhem, Seltik, Borusija Dortmund, Monako, a od pre nekoliko dana i Barselona. Ipak, ugrabila ga je čuvena skauting mreža Red Bula. Salcburg nije žalio para za mladog Izraelca i učinio ga je jednim od 10 najplaćenijih igrača u istoriji kluba. A kolika je ovo stvar za Izrael govori i to što je samo transfer Erna Zahavija iz Makabija u Kinu (7.230.000) bio skuplji od Gluhovog u tamošnjem fudbalu.

Salcburg se prethodnih godina pokazao kao sjajan odskočna daska za mlade talente poput Sadija Manea, Erlinga Halanda, Karima Adejemija, Dominika Soboslaja, Nabija Keite, Dajoa Upamekana... Ne bi trebalo biti iznenađenje ako Gluha kroz koju godinu vidimo u nekoj od najjačih liga Evrope.


tagovi

Red Bul SalcburgZimski prelazni rok 2023Oskar Gluh

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara