Miler sa Salihamidžićem i Kanom (© https://twitter.com/FCBayern)
Miler sa Salihamidžićem i Kanom (© https://twitter.com/FCBayern)

Hteo da bude golman, postao legenda: Tomas Miler do 2024.

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.05.22. | 13:57

Bajern i najbolji asistent Evrope ozvaničili nastavak saradnje

Nekad mališan u golmanskim rukavicama, danas tata za trofeje. Fotografije su nastale na istom mestu, u dečijem krevetu na kome je Tomas Miler sanjao kako postaje šampion u starom dresu Bajerna. Crveno-plavom. Na pruge. Tad je hteo da bude čuvar mreže, a postao je legenda nemačkog fudbala i simbol kluba iz Minhena kome je ovog utorka produžio vernost.

Posle kratkotrajnih pregovora, uprava desetostrukog uzastopnog prvaka objavila je da je napadač potpisao novi ugovor na osnovu kojeg će ostati na Alijanc areni do leta 2024. Finansijski detalji nisu saopšteni, mada se pretpostavlja da mu je plata ostala u reonu od oko 20.000.000 evra, srazmerna doprinosu i uticaju na tim bez suštinske konkurencije u Bundesligi.

Izabrane vesti

Baš kao što je ni Miler nema u nemačkom fudbalu. Niko nije skupio više Salatara od sad već 32-godišnjeg ofanzivca (11), ukupno u kolekciji ima 31 pehar, što na klupskom, što na reprezentativnom nivou i zato je njegov ostanak od esencijalnog značaja za tim Julijana Naglesmana.

Sve dosad u Minhenu je za mene bilo fantastično i zato želim da nastavim istim putem. Uživam igrajući za Bajern svakog dana. Čak i kad vam vetar duva pravo u lice. Zato, idemo dalje zajedno“, kao da Tomas Miler želi da poruči koliko mu je teško palo nedavno ispadanje iz Lige šampiona, a to je očigledno takmičenje koje mu najviše znači.

Napašće ga dogodine. Ovu će verovatno završiti kao najbolji asistent u „ligama petice“, jer je dosad saigračima namestio 17 golova i to dodatno ilustruje značaj za ekipu.

Milerov agent Ludvig Kelg navodno je želeo ugovor do juna 2025, rukovodioci Bajerna insistirali su na 12 meseci kraćoj saradnji, a na kraju pokazali širinu i u papire stavili opciju po kojoj po isteku aktuelnog Tomas može da produži ugovor na period koliko je isprva hteo.


tagovi

Bajern MinhenTomas Miler

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara