Mirčevski (© Star sport)
Mirčevski (© Star sport)

Hteo ga, doveo, dočekao: TSC na trećem mestu posle het-trika najboljeg strelca prvenstva Makedonije

Vreme čitanja: 4min | sub. 10.09.22. | 21:02

Martin Mirčevski maltene sam pobedio Kolubaru - 3:1

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Nastavlja sa odličnim rezultatima četa Žarka Lazetića. Ohrabrena remijem sa Crvenom zvezdom na stadionu “Rajko Mitić” dočekala je Kolubaru koja je ubedljivo poražena od Partizana u prethodnom kolu, Manji kadrovski problem i povreda napadača Stefana Vukića nisu omeli TSC-a da upiše nova tri boda. U pobedi su blistali pre svih Martin Mirčevski, trostruki strelac, ali i Miloš Cvetković i Saša Jovanović koji su nameštali golove igraču sa brojem deset na leđima u redovima domaćina.

Izabrane vesti

Igrač utakmice i apsolutni heroj pobede Mirčevski došao je u TSC-a iz makedonske Akademije Pandev u trenutku kada je bio prvi strelacu šampionata Severne Makedonije. Opravdao je očekivanja i odužio se šefu stručnog štaba na najbolji mogući način.

Detalj koji je bitno uticao na konačan ishod je isključenje Stefana Marjanovića u 28. minutu. Sudija Stojanović je prvo izvadio žuti karton da bi nepun minut kasnije toga promenio odluku i poslao defanzivca Kolubare put svlačionice.

Prvu priliku na meču je imala gostujuća ekipa, kapiten Janković je zamalo pogodio gol IlićaMirčevski je testirao Stanivukovića koji je lako ukrotio loptu makedonskog internacionalca. Još jednu odličnu priliku za goste propustio je Ante Vukušić, prečka je sprečila centarfora Kolubare da postigne pogodak. Bivši napadač Hajduka iz Splita konstantno je pravio problem odbrani Topolčana i samo je sreća nedostajala da se upiše u strelce. Još jednom je na delu viđena magija Saše Jovanovića koji je odlično asistirao Martinu Mirčevskom za prednost domaćih. Stefan Marjanović je olakšao posao timu Žarka Lazetića, jer je u 28. minutu zaradio crveni karton. Nisu se predavali gosti ni sa igračem manje, Milojević je mogao da donese izjednačenje. Kandidat za gol kola bi bio potez Mirčevskog, koji je petom pokušao da savlada Stanivukovića. Ponovo je isti tandem mogao da zatrese mrežu, ali je ovaj put Mirčevski zakasnio na loptu Saše Jovanovića.

Drugi deo počeo je ofanzivom TSC-a. Petar Ratkov je zapretio glavom, Stanivuković odbranio njegov udarac. Nije bilo previše uzbuđenja u narednih desetak minuta, TSC nije previše jurio napred a Kolubara nije uspevala da zapreti. Najopasniji igrač tamno plavih Mirčevski nije odustajao i ponovo je pogodio za dvostruku prednost. Ovoga puta asistent je bio Miloš Cvetković

Većina napada TSC-a je išla po desnoj strani i upravo su oba gola pala nakon akcija po ovoj strani. Šlag na tortu u timu domaćina bio je treći pogodak na meču Martina Mirčevskog u 70. minutu. Izborio se za loptu na ivici kaznenog prostora i pogodio za velikih tri prema nula. Prvi het-trik u Mozzart Bet Superligi za nekadašnjeg igrača Akademije Pandev. Ni tri gola razlike nisu bila kamen spoticanja za Kolubaru, te su igrači gostiju i dalje pokušavali da ugroze gol Veljka Ilića. Isplatila se upornost gostiju, koji su uspeli da postignu počasni pogodak pred kraj utakmice. Manjak koncentracije odbrane TSC-a i Kadrić je uspeo da savlada Veljka Ilića. Mogli su Topolčani i do veće prednosti da je Đakovac bio precizniji. Priliku da debituje dobio je Luka Ilić, koji je stigao u Bačku Topolu na pozajmicu iz francuske Tore a pred kraj utakmice i Nikola Čolić, pojačanje iz Čukaričkog.

TSC je posle ove pobede skočio na treće mesto Mozzart Bet Superlige i ima isto bodova kao Crvena zvezda, koja u nedelju gostuje u Novom Pazaru. Narednu priliku da nastave svoj odličan niz imaće fudbaleri ekipe iz Bačke Topole naredne subote kada gostuju u Lučanima timu Mladosti.

-------------------------------------------------------------

MOZZARTBET SUPERLIGA - 11. KOLO

TSC - KOLUBARA 3:1 (1:0)

/Mirčevski 23, 64, 71- Kadrić 88./

Bačka Topola

TSC Arena

Gledalaca: 1.200

Sudija: Andrija Stojanović 7,5

Crveni karton: Stefan Marjanović (Kolubara) u 28. minutu

TSC (4-3-3): Ilić 6,5 - Cvetković 6,5, Ćalušić 6, Antonić 6, Petrović 6- Milosavljević 6 (od 60. Ilić L. 6), Đakovac 6, Kuveljić 6 (od 60. Tomanović 6) - Jovanović 7 (od 72. Stanojev 6), Mirčevski 8 (od 86. Čolić), Ratkov 6 (od 72. Špalek 6).

Kolubara (3-2-4-1): Stanivuković 6 - Marjanović 5, Radovanović 6, Bakić 5,5 - Janković 6, Kočović 6 (od 60. Kadrić 6) - Đokić 6 (od 75. Tumbas 6), Sadiković 6, Petronijević 6 (od 60. Ćorković 6), Milojević 6 (od 72. Nikolić 6)- Vukušić 6 (od 60. Ilić V.)

Igrač utakmice: Martin Mirčevski 8.

MOZZART BET SUPERLIGA – 11. KOLO

Subota

Napredak – Radnički 1923 1:0 (1:0)

/Kerkez 33/

TSC – Kolubara 3:1 (1:0)

/Mičevski 23, 64, 71 – Kadrić 88/

Nedelja

17.00: (2,60) Mladost Novi Sad (3,20) Spartak Subotica (2,80)

17.00: (11,0) Novi Pazar (6,25) Crvena zvezda (1,25)

19.00: (2,35) Čukarički (3,20) Vojvodina (3,15)

19.30: (1,20) Partizan (6,75) Mladost Lučani (14,0)

Ponedeljak

16.00: (2,00) Javor (3,40) Radnik Surdulica (3,90)

18.00: (2,45) Voždovac (3,20) Radnički Niš (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kolubara LazarevacŽarko LazetićTSC Bačka TopolaMartin Mirčevski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara